KORONAVİRÜS Salgını'yla birlikte başlayan otomotiv sektöründeki çip krizi ve beraberinde gelen tedarik zinciri nedeniyle otomobil bayilerinde sıfır otomobil bulmak büyük bir sorun yumağı olmaya devam ediyor.

Yaşanan sorunlara Ukrayna-Rusya Savaşı da eklenince kablodan diğer sarf malzemelerine kadar bir başlıkta tedarik zinciri de zarar gördü. Özellikle Avrupa ve Çin piyasalarında yaşanan enerji krizi maliyetleri de üst seviyelere çıkardı. Tüm bu ve benzer durumlar nedeniyle Türkiye'de sıfır otomobil bulmak büyük bir sorun haline geldi ve bu sorun da ikinci el otomobil fiyatlarına yansıdı. 

Köy Otomotiv Genel Koordinatörü Barış Özgür Çelebi, yaşanan bu sorunlar ışığında "İkinci el fiyatları bunu tırnak içinde söylüyorum ve net söylüyorum, asla düşmeyecek" diye konuştu. 

"İKİNCİ EL FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDECEK"

Off-Road Karadeniz Kupası finali Ordu'da başladı Off-Road Karadeniz Kupası finali Ordu'da başladı

Ordu'nun en çok izlenen televizyon kanalı olan Tv52'ye açıklamalarda bulunan Köy Otomotiv Genel Koordinatörü Barış Özgür Çelebi, "Bundan sonra ikinci el fiyatları artmaya devam edecek. Sıfır kilometre otomobilde şu anda sıkıntı var. Otomobile vatandaş ulaşamıyor. Alan her zaman karlı, satan her zaman zararlı. Çünkü bugün 500-600 TL'ye sattığınız otomobili yerine koyamıyorsanız, 1 ay sonra siz o otomobili alacak para bulamazsınız" ifadelerini kullandı. 

"ARAÇ ALMAK İSTEYENLER BEKLEMESİN"

Özellikle Türkiye'de sıfır otomobil üzerindeki vergi yüküyle birlikte otomobil satın almanın bir çok kesim için neredeyse imkansız olduğu Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyenlerin ikinci el konusunda acele etmeleri gerektiğini söyleyen Çelebi, "Orta segmentte 2023 model farkıyla birlikte şu anda 700-800 bin TL'nin altında otomobil yok. Zaten bir üst segmente çıksanız 900 bin-1 milyon TL arası. Onun da üstü 1.5 ila 5 milyon TL olarak gidiyor. Bunları da alabilmek isteyen vatandaşların mutlaka kredi kullanması gerekiyor. Eğer otomobil ihtiyacı olan varsa hemen alsınlar, asla zarar etmeyeceklerdir." dedi. 

Editör: TE Bilisim