Geçtiğimiz Mayıs ayında özellikle alternatif tarımda üreticilere 'kaz dağıtımı' yapacakları sözünü veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, bu sözünü yerine getirdi. Bugün düzenlenen törenle toplam 4 bin kaz 40 üreticiye dağıtıldı. 

Altınordu Mezbahası önünde gerçekleştirilen kaz dağıtım törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz ve AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız da katıldı. Özellikle Ordu'nun orta ve yüksek kesimlerinde yaşayan çiftçileri hedef alan kaz yetiştiriciliğinde her bir çiftçiye 80'i dişi 20'si erkek toplam 100 kaz dağıtıldı. Dağıtılan kazlarla birlikte kazların gezinti alanlarının kafes tel ile çevrilmesi için malzeme ve 1 aylık yem de dağıtıldı.

"KALKINMA ZİHİNLERDE BAŞLAR"

Başkan Güler konuşmasında asfalt, yol, çöp temizliği gibi işlerin asli işleri olduğunu belirterek, "Kalkınma ilk olarak zihinlerde başlar. Bu zihinsel bölüşümü yaparken, ekonomik ve sosyal kalkınma da son derece önemli. Üretim odaklı bir kalkınma modeli kurmak istiyoruz. Çünkü halkımız zengin olursa, sorunları daha da azalmış oluyor. Gurbete gitmek yerine bu güzel topraklarda kendi işinin efendisi olur. Bizde onlara hizmet etmek için hizmetindeyiz. Tarım ve üretim konusunda kalkınmanın temel unsuru, tarımın ve hayvancılığın ağırlık kazanmasıdır. Bu kapsam da üretimin ne olduğunu en iyi bilenlerden birisi olarak ve 50 yıldır üretim konusunda çalışmalar yapıyoruz. Onun için Düşünen Üreten Ordu ve Yarışan Ordu modeli üzerinde çalışmalarımıza en gelişmiş ülkelerde olduğu gibi devam ediyoruz" dedi. 

TAVUK VE HİNDİDEN DAHA DAYANIKLI

Kazlar, genç yabani otları tanıyarak, esas bitkilere zarar vermeden otlanıyor. Böylece kazlar tarımsal ilaç kullanmadan endüstriyel bitkilerin yabancı ot mücadelesinde tarlalarda kullanılabiliyor. Hastalıklara ve çevre şartları konusunda ise tavuk ve hindilerden daha dayanıklı. Üretim giderleri yönünden diğer kanatlılara göre daha ekonomik olan kaz üretimi, aynı şekilde daha da masrafsız. 

Editör: TE Bilisim