"FINDIK İHRACATINDAN 2,2 MİLYAR DOLAR ELDE EDİLDİ"

"Çiftçilerimizin alın terlerinin hakkını vermek için destekleme ödemelerini hızla sürdürürken, Toprak Mahsülleri Ofisi'mizin alım fiyatlarının da memnuniyet verici seviyelerde gerçekleşmesine özen gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl TMO 16,5-17 TL kilogram fiyatı üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları 18-20 TL civarlarında seyretmiş ve böylece üretici alın terinin karşılığını alabilmiştir. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 Dolar'dan 6,72 Dolar'a yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Toplam fındık ihracatımız da 2,2 milyar Dolar olarak gerçekleşti."

"İŞTE FINDIK TABAN FİYATI"

"Tabi bu rakamları bilmeyenler, bilseler de ne anlama geldiğini kavrayamayanlar, tamamı yalan veya yanlış olan bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmak için sürekli uğraşıyor. İster cehaletten, ister art niyetten kaynaklansın bu tür hezeyanları şiddetle bir kenara bırakıyorum. Bizim muhatabımız da, yetki ve güç kaynağımız da, milletiminiz ta kendisidir. Onun için bugün yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayarak milletimize hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasısına göre Giresun Kalite Kabuklu Fındık için Toprak Mahsülleri Ofisi'mizin kilogram alış fiyatı 22,5 Lira'dır. Levant Kalite Kabuklu Fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 Lira'dır."

"FINDIĞIN KİLOSU 25 LİRA'YA YAKLAŞACAK"

"Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına 1 Lira, Alan Bazlı Mazot ve Gübre Desteği olarak da yine kilogram başına 2 Lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını 25 ila 25,5 Lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz. Ey muhalefet, rakamları iyi tespit et, iftiraya yönelme. Yeni fındık hasat döneminin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bol bereketli hasat diliyorum."

Editör: TE Bilisim