ANKARA - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de her geçen gün gittikçe yoğunlaşan internet ve sosyal medya kullanımına ilişkin yasal düzenlemelerin yolda olduğunu belirterek buna ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Sosyal paylaşım sitelerinin özellikle Türkiye'de artık hayatın bir gerçeği olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Türkiye'de 50 milyondan fazla vatandaşımız geniş bant internete erişebiliyor. Sosyal medyada Dünya'da ilk beş içerisindeyiz. Bazı alanlarda birinciyiz" dedi. 

"SOSYAL MEDYA İLACA BENZİYOR, FAZLASI ZEHİRLİYOR"

Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternet, aynen çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı birşey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor. Tedavi edecekken zehirliyor. Bizim amacımız sosyal devlet olarak internetin bu zararlı etkilerinden toplumun çeşitli kesimlerini korumak."

"GERÇEK HAYATTA NE SUÇSA SANAL DÜNYADA AYNIDIR"

"O yüzden biz diyoruz ki, sosyal medya sorumsuz medya değildir. Gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kim bilecek, ben yazarım çekilirim kenara demesin. Oraya, o tuşa elinizi attığınız zaman o kaybolmuyor ve orada bir iz bırakıyor. Eninde sonunda gelir sizi bulur. O yüzden dikkati olacağız. Kimsenin hakkına, hukukuna tecavüz etmeden, suç teşkil edecek paylaşımlar yapmadan sosyal medyayı olabildiğince geniş kullanalım ala başkalarına zarar vermemek kaydıyla bunu yapalım." 

"İNTERNETİN ANAYASASI OLACAK"

"Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde faaliyet yapan kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına titizlikle dikkat etmesi lazım. Ben bunu beğenmedim deme şansı yok. Ancak tabiki internet küresel bir olay olduğu için sadece bir ülkeyi ilgilendirmiyor. Bizde suç olan Amerika'da suç olmayabiliyor. Amerika'da suç olan bizde suç olmayabiliyor. Mücadelenin zorluğu da buradan geliyor. Sosyal Medya'nın, Siber Suçlar'ın, İnternet'in anayasası olacak. Oraya bakılacak." 
Editör: TE Bilisim