ORDU - Ordu'nun Çatalpınar ilçesine bağlı Elmaköy Mahallesi'nde kestikleri bir büyükbaş hayvan etinin yenilmesinin ardından rahatsızlanan 3 kişi hastaneye kaldırılmış, tedavi altına alınan 3 kişiden 1'i hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Ordu Valiliği, "İlk bulgulara göre gıda zehirlenmesi olduğu değerlendirilmektedir" açıklamasını yaptı. 

Ardından, ikinci açıklamada da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi altına alındığı olayın şarbondan kaynaklandığı ortaya çıktı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen numunede şarbon(+) olduğunun 22.08.2017 tarihinde Valiliğimize bildirilmesi üzerine; olayın yaşandığı Çatalpınar'ın Elmaköy mahallesinde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır.

Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan sığır, at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 kilometre yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacaktır. Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km'lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır. Ayrıca, ilçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü'nün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir. Halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alınmış olup gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim