Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı "Kapanma yok" Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı "Kapanma yok"

Altınordu Belediyesince Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile kadın çalışanlara yönelik 'Meme Kanseri Farkındalığı' eğitimi düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde meme kanserinin tanısı, korunma yolları, taramada neler yapılıyor, kişilerin kendi kendini muayene yöntemi gibi konularda bilgi verildi.

Altınordu Belediyesi, çalışanlarına yönelik hem kişisel bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hem hizmette kalite ve verimliliği artırıcı hem de toplumsal farkındalık eğitim seminerlerini sürdürüyor. 
Her yıl Ekim ayında düzenlenen 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerinde Ordu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Ayşe Burcu Yavuzarslan ve KETEM'den Dr.Nisanur Çay tarafından çalışanlar bilgilendirildi.

FARKINDALIK VE ERKEN TEŞHİS KORUR!

Meme kanserinin erken tanısı, taranması ve önlenmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Uzman Dr. Ayşe Burcu Yavuzarslan "Meme kanserinin erken tanıda iyileşme oranı yüzde 98'dir. Ayrıca ne kadar erken tanı konursa sonuçlar o kadar yüz güldürecektir. Erken tanı için ayda bir kendi kendimizi muayene edeceğiz, 20 yaş sonrası iki yılda bir, 40 yaş sonrası yılda bir mutlaka hekime muayene olacağız. Ayrıca 40 yaşından sonra mamografi çektireceğiz" dedi.

Meme kanserinin dünyada en sık görülen kanser türünden biri olduğunun altını çizen Dr.Nisanur Çay ise "Meme kanseri en sık görülen kanserlerin başında olduğu için 20 yaşımızdan itibaren ömrümüzün sonuna kadar kendi bedenimizin farkında olacağız. Sigara ve alkolden uzak durarak ve kilo kontrolümüzü sağlayarak meme kanseri riskimizi yüksek derecede düşürebiliriz" diye konuştu.
 
KETEM'de görevli Hemşire Leyla Türkseven de KETEM'in tanıtımını ve kanser türleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Editör: TE Bilisim