ORDU - Meclis'in tatil olması nedeniyle memleketi ve seçim bölgesinde bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Altaş Tv'de Gökhan Gül'ün sunduğu televizyon programında yaptığı açıklamalarında fındığı gündemine aldı.

Bu noktada hiçbir fındık üreticisinin endişeye kapılmaması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, "Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de devlet fındığa sahip çıkacak. Devlet, fındık üreticilerinin yanında olacak" diye konuştu.  

Fındık üreticilerinin hakkı, hukuku neyse sonuna kadar yanlarında durmaya devam edeceklerini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Tarım Bakanı'yla bir görüşme yaptık. Bu görüşme neticesinde neler yapılmalı değerlendirdik. TMO geçtiğimiz yıl devreye girdi, 6 bin 500 ton fındık aldı. Şu anda rekolte 670-680 bin ton rekolte görünüyor. Ben kendim de fındık çiftçisiyim. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de devlet fındığa sahip çıkacak. Devlet, fındık üreticilerinin yanında olacak. AK Parti üreticinin yanında olacak. Bizim bu konuda asla tavizimiz olmayacak" dedi. 

BAKANLAR KURULU KARARI ÇIKARILACAK

Bu sene son haftalarda yaşanan kuraklıkla fındıkta kurumalar olduğuna da dikkatleri çeken Gündoğdu, "Son günlerde kendi bahçemize de baktığımızda, yüzde 15 civarında bir yanma var. Onun için 670 bin falan fındık rekoltesi tahmin ediliyor. Bu elde olan fındıkla tahmin ediliyor. Bakanımızla da görüştük, aldığımız birinci karar şu. Sonuna kadar üreticinin yanındayız. Sonuna kadar devlet TMO üzerinden fındığı almaya devam edecek. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkarılacak" diye konuştu.

DEVLET 8 MİLYON İNSANI BİR TARAFA KOYMAZ

Ana Muhalefet Partisi'ne de göndermede bulunan Metin Gündoğdu, "Fındık üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum. Karadeniz Bölgesi'nde 5 tane bakan var. Karadeniz Bölgesi referandumda iktidara en fazla destek veren iller. Bu bölgeyi ne Cumhurbaşkanımız, ne bakanlarımız, ne Hükümetimiz, ne Başbakanımız, ne bölge milletvekillerimiz asla yanlız bırakmayacak. Biz bunda kararlıyız. Bu söylediklerimi birileri çok iyi duysun. Alınan fındık da bir kenarda tutulacak. TMO da artık hazırlıklarını yaptı, lisanslı depoculuğa geçilecek. İnsanlar fındığını sağa sola değil, devlete teslim edecek. Elindeki karnesiyle gidip Ziraat Bankası'ndan ihtiyacı kadar parasını alacak. Bölge milletvekillerinin istisnasız tamamı, bu işi sonuna kadar üreticilerin yanında olduğunu söylüyor. Bu devlet, 8 milyon insanı bir tarafa asla koymaz. Sayın Bakanımız şu anda hem fiyat çalışmasını, hem de TMO'nun hazırlıkları konusunda çalışmalarını yapıyor." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim