İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında Iraklı siyasetçilerden Mesut Barzani'nin gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde üniformalı ve silahlı korumalarla gelmesine tepki gösterdi, "Şırnak'ta Cizre'de bu ahlaksızlığa imza atanlara, izin verenlere hadleri bildirilmeli" dedi.
İşte o açıklamalar:
"Dünya'nın hiçbir bağımsız ve müstakil devleti kendi toprağında hiçbir yabancı güce askeri kamuflaj ve uzun namlulu silahlarla cirit attırmaz. Hatanın ilk adımı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir valiliğinin böyle bir dönemde Barzani'yi onur konuğu olarak davet etmesidir. Türkiye Cumhuriyeti kendisinden teröristleri istediğinde kedi bile vermem diyen bu zat, AK Parti milletvekilinin attığı taklalarla mutlu mesut olsa da, milletimizin yüreği yaralanmıştır. Hatırlayın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı ve Milli İstihbarat Başkanı karmaşanın ortasındaki Suriye'ye gittiklerinde bile koruma ekiplerinin kıyafetlerine özen göstermiş, sivil kıyafetler tercih edilmiştir. Bu devlet olmanın ve devlet ahlakının bir gereğidir. Şırnak'ta Cizre'de bu ahlaksızlığa imza atanlara, izin verenlere hadleri bildirilmeli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuru bir daha unutmamalarını sağlayacak şekilde kendilerine hatırlatılmalıdır. Devletimiz misafirlerini koruyacak kudrette, topraklarında da şov yaptırmayacak haysiyettedir. O haysiyetin çiğnendiği yerin adı maalesef Şırnak ve Cizre'dir."
BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
İçişleri Bakanlığı, Barzani'nin Şırnak'a uzun namlulu silahlı korumalar eşliğinde gitmesiyle ilgili soruşturma başlattığı ve iki müfettiş görevlendirdiği basına yansımıştı.




