Yıllardır 'muhtar' camiasındaki çalışma ve öncülüğün ettiği projelerle tanınan CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akdeniz, bilgi, birikim ve deneyimlerini şimdi Altınordu ilçesi için kullanmak istediğini söyledi.

Akdeniz, "Burası doğduğum ve büyüdüğüm şehir. Şahsımı Türkiye'ye önce mahalle halkım, muhtarlarımız ve sonra bu şehir taşıdı. Bu kente olan borcumu halkımıza hizmet ederek ödemek istiyorum. Bu kenti ve bu kentin kırsal mahallelerini çok iyi tanıyorum. Sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Elbette bu şehre çok değerli belediye başkanlarımızın çok iyi hizmetleri oldu. Bugün aramızda olmayanlara Allah'tan rahmet diliyor, saygıyla anıyorum. Hayatta olan başkanlarımıza uzun ömürler diliyorum. Bu şehre emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gelişen ve her geçen gün büyüyen bir şehiriz. İhtiyaçlarımız günün koşullarına göre değişim göstermekte. Geçmişi eleştirmek için değil, daha iyisini yapmak için aday adayı olduğumu belirtmek isterim" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANI DÜRÜST, ÜRETKEN VE HALKIN İÇİNDEN OLMALI"

1970'li yıllarda iz bırakmış insan odaklı belediyecilik anlayışının ön planda olacağını dile getiren Akdeniz, "Belediye Başkanı seçilecek kişinin dürüst, ilkeli, çalışkan, üretken, deneyimli, güvenilir ve hukuka inançlı, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olması gerekiyor. Yaşadığı yöreyi çok iyi tanıması, halkın içinden ve kucaklayıcı olması, kendi siyasi partisinin dışındaki fikir ve görüşlere açık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu da insan merkezli, insana dokunmayı hedefleyen sosyal belediyecilikle olur" ifadelerini kullandı. 

BM'nin belediyeler için yaptırmış olduğu İnsani Gelişmişlik Endeksi'ne vurgu yapan Akdeniz, "İşte bu rapor tam da bize insan odaklı sosyal belediyeciliği tarif ediyor. İnsani Gelişmişlik Endeksi'nde, yönetişim ve sosyal kapsama alanları başta olmak üzere, ekonomi, eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve çevre alanlarında yerel yönetimlerin rolünün daha fazla olması gerektiğine vurgu yapılıyor. Bu açıdan bakıldığında, yerel yönetimlerin yaptıkları etkinlikler ve harcadıkları bütçenin merkezine insani gelişmeyi koydukları ölçüde, hizmet ettiği bölge insanının gelişimine katkıda bulunacağını söylüyor. İnsani Gelişmişlik Endeksi raporunda Türkiye'de 161 büyükşehir ilçesi arasında Altınordu 99'ncu sırada yer alıyor. Biraz önce belirttim. Sadece yol yapmak, asfalt veya beton dökmek hizmet ediyoruz mantığı çerçevesinde övgüyü tek başına hak etmiyor. Artık yerel yönetimler, yaşadığımız toplumun tüm sorunlarına çözüm yolu üretmesi gerekiyor.  Örneğin 'Komşum eşinden şiddet görüyor, ne yapmalıyım, nasıl yardımcı olursunuz?'  veya 'Çocuk gelişimi ile ilgili eğitim almak istiyorum. Beni yönlendirir misiniz?' sorularına belediye olarak yanıt bulmanız veya bu sorunlara çözüm üretmek zorundasınız. Bu anlamda baktığınızda İnsani Gelişmişlik Endeksi raporunda Altınordu ilçemiz 'Yönetim ve Saydamlık Endeksi'nde 103, 'Sosyal Yaşam Endeksi'nde 122 ve 'Belediye Çevresel Performans ve Ulaşım Endeksi'nde 138'inci sırada yer alıyor. Genel olarak tüm verilerin değerlendirildiği raporda 99'uncu sırada olan Altınordu İlçemizin 'Orta İnsani Gelişme' yani sarı bölgede olduğu gözüküyor. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakmanın daha doğru olduğunu düşünmekteyim" dedi.

"BİZ KİMSENİN İŞİYLE OYNAMAYIZ"

Makro projelerde halkın sesini dinleyeceklerini belirten Akdeniz, mikro projelerde de mahalle sakinlerinin fikirlerine ihtiyaç duyacağını söyledi. Akdeniz, "Biz belediyecilikte hiç kimsenin aşıyla, işiyle oynamayacağız. Haktan ve emekten yana olacağız. Üreteceğiz. Temel belediyecilik hizmetlerimizin dışında, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi için, teknoloji geliştirme bölgesi, teknoloji geliştirme merkezi ve iş geliştirme merkezi kuracağız. İstihdam başlıca önceliğimiz olacak. Belediye istihdam birimi kuracağız. Turizmde kenti değişim mekanlardan görebilecek seyir terasları yapacağız. 'Serender Köy' projesini hayata geçireceğiz. Kamp ve karavan turizmi, doğa yürüyüş alanları, bisiklet turizmi, tarım ve çiftlik turizmini hayata geçireceğiz. Altınordu'nun simgesi olan 'Atatürk' panosunu eski yerine dikeceğiz. Sanat evleri, açık hava müzeleri, akıllı otoparklar yapacağız. Altın Fındık Film Festivali markası yaratacağız. 27 dalda meslek edindirme eğitimleri vereceğiz. Altınordu Emek Pazarı, Altınordu Hediyelik Eşya Atölyesi kuracağız. Altın Kadın Kooperatifi kuracağız. Fındığımızı, balımızı, kivimizi ve tüm yöresil ürünlerimizi markalaştırıp kadınlarımızın ev ekonomisine katkıda bulacağız. Çocuklar için Altın Çocuk Kulübü, Altın Çocuk Tiyatrosu, Altın Öğrenci Kartı projesi, üniversite öğrencilerine burs sağlayacak olan Altınordu Filizleri projesini hayata geçireceğiz. Cadde ve sokaklarda sıfır kaldırım, kedi ve köpek barınaklarıyla doğada yaşam hakkı bulunan tüm canlılar için mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

"PROJE ÜRETİM MERKEZİ (PÜM) KURACAĞIZ"

CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akdeniz, "Bütün bu çalışmalar için Proje Üretim Merkezi (PÜM) kuracağız. Her alanda yerel sorunları daha çok dillendiren ve çözüm önerilerini ortaya koyan bir söylem ve eylem ortaya koyacağız. Hayalimiz Altın gibi Altınordu... Söz veriyoruz. Bizim belediyeciliğimizin 4'üncü yıl sonunda 'İnsani Gelişmişlik Endeksi' sıralamasında Altınordu ilçemiz, Karadeniz'in birincisi, Türkiye'nin ise ilk 10 ilçesi arasında yerini alacak" dedi. 

Editör: TE Bilisim