AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'de temayül yoklamalarının ardından milletvekili aday adaylarının bir yarış içerisinde olduğunu belirterek "Kimin hangi ismin olacağından ziyade bu seçimin kritik kavramı, itibar kavramı" dedi. Seçimlerde milletvekili aday adaylarının dışında listelerde farklı isimler olabileceğini açıkladı.
 
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 7 Televizyonu'nda Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin geçtiğimiz 20 yılında başarılı bir dönem geçirdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye yeni bir dönemin eşiğine girdi. O da önümüzdeki yüzyılını, yani Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını Türkiye yüzyılı yapma hedefidir. Bu ortak bir milli hedef olarak önümüze konuldu. Yani Türkiye ya bu istikamette, güven ve istikrar içerisinde yoluna devam edecek, ya da Türkiye kendi iç çekişmeleri, iç çatışmaları, ya da istikrarsızlıkları, koalisyon hükümetleri anlamına gelecek şu anda karşı taraftaki ittifaka baktığınız zaman bunu görüyorsunuz bu koalisyonlar dönemine doğru dönecek. Bu seçim Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılını belirleyecek olan seçim. İnanıyoruz, ümit ediyoruz, milletimize de güveniyoruz. Millet bu istikamette gerçekten Türkiye yüzyılı tercihinden yana oylarını kullanacak ve Türkiye'nin yolunu açacaktır" şeklinde konuştu.

"SEÇİMİN KRİTİK KAVRAMI İTİBAR KAVRAMI"

Kurtulmuş, 2023 Genel Seçimleri'nin özellikle AK Parti ve Cumhur İttifakı açısından 'itibar' seçimi olacağının altını çizdi, kritik bir açıklamaya imza attı: "Bu seçim hakikaten çok kritik bir seçim. Tarihi önemi haiz olan bir seçim. Kimin hangi ismin olacağından ziyade bu seçimin kritik kavramı, itibar kavramı."

"ADAY ADAYI OLMAYANLAR DA ADAY GÖSTERİLEBİLİR"

Kurtulmuş, kendisine sorulan bir soru üzerine aday adayları arasından belirlenecek olan isimlere ilişkin de açıklamalarda bulunarak, 2023 Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday adayı olmayanların da listelere girebileceğini söyledi.

İşte o açıklamalar:

"Bagajı olmayan, yükü olmayan, çok şöhretli olması gerekmez, ama vatandaşlarımıza 3-5 günde rahat tanıtılabilecek pırıl pırıl itibarlı, yörelerinde sevilen, şehirlerinde karşılığı olan insanların listelerimizde olması esas sorumluluğumuzdur. Ümit ederim ki, itibarlı insanlardan oluşan bir listeyle çıkmak mümkün olur. Her seçimde AK Parti'nin başardığı hususlardan birisi değişim ve yenilenmedir. Her seçimde belli oranda milletvekili listeleri, her kongrede partinin MKYK'sı, il seçimlerinde il başkanlıkları, il yönetim kurulu üyelikleri belli oranlarda yenilenir. Bu seçimde de özellikle 3 dönem kuralının burada uygulanmasıyla birlikte zaten ciddi bir yenilenme olacaktır. Genel eğilim de bu yöndedir, genel temayül budur. Nadir de olsa, az da olsa burada olmasında fayda olduğu düşünülen insanlar da siyasetin içerisine giriyorlar. Bazı isimlere de teklif götürmek son derece siyasetin doğasında olan bir şeydir." 

"TÜRKİYE'NİN EN ZOR SEÇİMİ"  

Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı

Kurtulmuş açıklamalarının son kısımlarında ise önümüzdeki seçimin Türkiye'nin en zor seçimi olacağını belirterek, "Objektif şartlar içerisinde baktığımız zaman Türkiye'nin en zor seçimi. Bir de sistemin doğası gereği, yüzde 50+1 alınacağı için gerçekten çok canhıraş bir mücadelenin verileceği, siyasi mücadelenin verileceği bir seçimdir. Burada şunu çok rahatlıkla söyleyebileceğim birkaç şey var. Bunlardan bir tanesi vatandaşlarımızın 'Bunu yaparsa Tayyip Erdoğan yapar' kanatinin giderek yaygınlaşmakta olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim