Karadeniz'den sonra Marmara Denizi'nde umduğunu bulamayan balıkçılar rotayı Ege'ye çevirdi. Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Işık, Marmara Denizi'nde şubat ayında umduğunu bulamayan balıkçıların Ege Denizi'ne yöneldiğini belirtti.

Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Işık, geçen ay balık haline 2 bin 500 kasa hamsi, 1500 kasa da istavrit geldiğini söyledi. Balıkçıların Ege Denizi'ne yöneldiğini ifade eden Işık, "Marmara Denizi'nde sadece algarna ile avcılık var. Geçenlerde balıkçılar Bandırma'nın Kurşunlu Mahallesi açıklarında kolyoz balığı avladı. Marmara'da hamsi avcılığı çok azdı. Şu an Ege'deki balıkçılarımız kendi masrafını çıkarmak için ağ atıyorlar. Sezonun bitimine 1,5 ayımız kaldı inşallah balıkçılarımız zarar etmeden sezonu kapatır." diye konuştu.

Balıkçılar, sezon başlarında Karadeniz'den bol miktarda gelen hamsi, çinekop ve tekirin balıkçıların yüzünü güldürdüğünü, ancak son dönemlerde özellikle hamsinin Türkiye karasularının dışına çıktığını söyledi. 

ORDU'DA BALIK FİYATLARI ARTTI

Ordu'da yaşanan balık sıkıntısı nedeniyle istavritin kilosu 30, mezgitin kilosu 35 ve kültür levreğinin kilosu ise 90 TL'ye kadar yükseldi. Orijinal deniz levreğinin kilosu ise 120 TL oldu. 

BALIKÇILARIN SON UMUDU ÇAÇA

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç da yaptığı açıklamada, " "İklimler değişti, göç yolları değişti. İyi gidiyordu hamsi sezonu. Bir anda bizi terk etti. Bir parça İğneada tarafında var. Gerisi Gürcistan Abhazya'da. Masraflar çok ağırlaştı. Umudumuz çaçaya kaldı. Eskiden denizde çok rahat dolaşırdık balık bulmak için. Şimdi balığı bulup da tutmamız lazım. Dünya'nın her yerinde öyle. Umudumuz 15 Mart'tan sonra çaçada. Bu sene olması lazım, işaretler onu gösteriyor. İnşallah çaça olur, olmazsa işimiz bozuk. Bu bölgenin balıkçısı umudunu çaçaya bağladı" dedi. 

Editör: TE Bilisim