ORDU - Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan 'Dünya Çiftçiler Günü' dolayısıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Doğal Afetleri Değerlendirme Toplantısı'nın ilk ayağı Ordu'da yapıldı. 11 il'den ziraat odası başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, zirai don afetinden en fazla etkilenen illerden birinin de Ordu olduğunu söyledi. Bununla ilgili gerekli olan tüm girişimleri yaptıklarını söyleyen Vali Çiftçi, ilk olarak kaymakamlarla birlikte 'Biz neler yapabiliriz' sorusuna yanıt aradıklarını söyledi. 

"İKİ RAPOR HAZIRLAYARAK İLGİLİ YERLERE İLETTİK"

Vali Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yaşanan don olayından sonra ilk raporlar gelmeye başlayınca, durumun ciddiyetini gördük. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, Ekonomi Bakanımız ve ilgili Müsteşarlara özel bir dosya ile konuyu ilettim. Sayın Bakanımızla bizatihi görüştüm. Ama gördüm ki, sadece fındıkta değil, diğer sektörlerde de sıkıntılar var. Ordu'da hazırlanan ikinci raporumuzu da ilgili yerlere ilettik"

"SADECE FINDIK DEĞİL, 40 ÇEŞİT MAHSÜL ZARAR GÖRDÜ"

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yönetim tarzında reaktif ve proaktif yönetimler olduğunun altını çizerek, reaktif yönetimin mevcudu analiz edip, ona göre hareket etmesi, proaktif yönetimin ise gelecekte olabilecek hasar ve sosyal aktiviteleri şimdiden öngörüp ona göre tedbir alması olarak tanımladığı sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte elimizden geldiğince tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. Fındık, Ordu ekonomisinin can damarı ve üreticiyi, manavı, fabrikaları, fabrika çalışanlarını, ulaşım sektörünü, ülke ekonomisini ilgilendiriyor. Onun için fındık sektörü çok önemli. Üç ana sektör var. Gıda ve gıda güvenliği, su ve su güvenliği ve enerji. Bu ürünlere sahip çıkmamız lazım. Ordu'da sadece fındık değil 40 çeşit mahsul var. 40 çeşit mahsulde farklı oranlarda zarar gördü. Tarımda ürünlerin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Bu toplantıdan da güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum" 
Editör: TE Bilisim