Körfez fon şirketi Gulf-Turk Capital'in Koordinatörü Suat Karabulut, sukukların Körfez ve Londra borsalarında satışı için en büyük engelin reyting olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı kapsamda, Hazine garantili sukuk ihracı ile bunun giderileceğini bildirdi.

Suat Karabulut, yaptığı açıklamada, uzun zamandır ülke gündeminde olan kira sertifikaları (sukuk-u icara) ile başlatılan açılımın, Malezya ve Körfez ülkelerinde uygulanan ''risk sermayesi endeksli sukuk'', ''kar–zarar ortaklığı yatırımına endeksli sukuk'', ''ileri vadede teslim sözleşmesine endeksli sukuk'', ''genel amaçlı finansman desteğine endeksli sukuk'' ve ''özel altyapı finansmanına endeksli sukuk'' yöntemlerinin de ileri dönemlerde yürürlüğe konulmasıyla çok daha iyi olacağını, ''yükselen Türkiye'' için büyük altyapı yatırımları ve popüler projelerin sukuk enstrümanı ile fonlanabileceğini söyledi.

Türkiye için en önemli ihtiyacın büyük altyapı projelerinin finansmanı olduğunu savunan Karabulut, altyapı projelerinin, planlanan harcamaların dışında maliyetlere yol açtığı ve ek finansmana ihtiyaç duyduğu zaman, özel altyapı finansmanına endeksli sukukun devreye girdiğini anlattı.

Devlet kontrollü, yap-işlet-devret modellerinin sukuk konusu yapılabileceğini belirten Karabulut, kamu varlıkları ve projeleri yanında özel teşebbüs sahibi sanayici, yatırımcı, gayrimenkul üreticileri ve OSB'lerin de sukuk formatında yapılandırılıp, her bir firmanın ve kuruluşun pre-finasman veya re-finasman edilmesinin de çok verimli olacağını öngördüklerini ifade etti.

Karabulut, ''Sukuka olan global talebin yüksekliği ve ticarete dayalı finansman sağlayan İslami finansman sisteminin kredibilitesinin daha yüksek olması nedeniyle daha iyi kredi notlaması sağlayabilmelerinden dolayı Körfez yatırımcıları sukuk yöntemlerine itibar etmektedir'' dedi.

Yeni borçlanma enstrümanı

Suat Karabulut, SPK endeksli sukuk ihracı yanında, en önemli konunun hazırlanan sukukların Körfez, Malezya ve Londra borsalarında en iyi şartlarda satılması olduğunu vurgularken, sukukların Körfez ve Londra borsalarında satışında en büyük engelin reyting olduğunu, Babacan'ın arz ettiği kapsamda Hazine garantili sukuk ihracı ile bunun giderileceğini söyledi.

''Yeni borçlanma enstrümanı'' sukuk ile yapılacak borçlanmanın maliyetinin klasik Eurobond borçlanmasının maliyetine yakın olacağının söylenebileceğini ifade eden Karabulut, Eurobond, Gelire Endeksli Senet (GES), Gelir Ortaklığı Senetleri (GOS),diğer finans enstrümanlarının verimliliği ve getirisinin hesaplanırken sukuk tahvillerinin avantajlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Karabulut, sukuk oranlarında diğer finansal enstrümanlara göre en az 2 puan avantaj sağlanabileceğini belirterek, ''Dolayısıyla uzun zamandır bekleyen büyük kamu projelerimizin kısa zamanda fonlanması için yüzde 5,5-7 dolar arası sukuk ihracının yapılması ve diğer avantajlarıyla değerlendirdiğimizde sukukun maliyeti yüzde 3-5 arası olacaktır. Bu oranlar, günümüz ekonomik-finansal piyasa şartlarında normal ve caziptir'' şeklinde konuştu.

Kamu sukuk yapılandırmalarının Körfez formatında yapılması, boşluk bırakılmaması ve road show'da etkin fon kuruluşlarıyla çalışılması gerektiğini savunan Karabulut, şöyle devam etti:

''Stratejik açıdan da uzun yıllar ihmal ettiğimiz Körfez piyasaları ile bu sayede entegrasyon sağlanacak, kamu projeleri yanında özel teşebbüs ve yatırımcı firmalarımızın bu piyasalara girmesi kolaylaşacaktır.

Bu sayede Türkiye'de öncelikle devletin, Hazine'nin güvence verdiği tüm alanlarda sağlık-ulaşım-enerji-eğitim-telekomünikasyon-bayındırlık-imar projelerine ve kamu-yerel tesislerine yönelik sukuk yapılandırmaları ve Körfez borsalarında sukukların satışı işlemleri hızlanacaktır.

Kamu varlıkları ve projeleri yanında kamu-özel işbirliği ile yapılacak projelerde, Galataport, Haydarpaşa Port ve benzeri projeler, sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın, gayrimenkul üreticilerimizin sukuk formatında yapılandırılıp her bir firma ve kuruluş pre-finasman veya re-finasman sağlayabilecektir.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığı modelini hayata geçirerek 29 devlet hastanesinin yapımı için 10 milyar dolarlık projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonunda 10 yılda gerçekleştirilecek 200 milyar dolarlık kentsel dönüşüm projeleri, İstanbul'a yapılacak 7 milyar dolarlık 3. Boğaz Köprüsü Kuzey Marmara Otoyolu Projesi yapım ve işletimi için Hazine garantili projeler de sukuk yöntemleriyle fonlanabilir.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

Kaynak: h7