Türkiye'de her geçen gün yaşanan fahiş fiyat artışlarının önüne bir türlü geçilemezken, akaryakıttan sonra en fazla fiyat artışı yemeklik sıvı yağlarda oldu. Vatandaş ise yağ stoklarının tükenmesinden korktuğu için değil, eski fiyattan daha fazla yemeklik sıvı yağ satın almak isteyince, yurt genelinde yağ kaosu yaşanmaya başladı.

Ordu dahil Türkiye'nin çeşitli noktalarında yaşanan karmaşayı ise siyasiler yanlış değerlendirdi. İlk açıklama geçtiğimiz günlerde AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'dan geldi. Gündoğdu, "Yağ ile ilgili bir sıkıntı yok, sanal kriz oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

İkinci açıklama ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bugün açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Stoklarımızda hiçbir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var" dedi ancak yüksek fiyat artışlarına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

ORDU'DAKİ FİYATLAR NE DURUMDA?

Ordu'nun yerel zincir marketlerinde 18 litrelik ulusal marka bir yemeklik sıvı ayçiçek yağının fiyatı bugün 735 TL'ye yükseldi. 5 litrelik ulusal marka yemeklik sıvı ayçiçek yağı ise 195 TL'ye satılıyor. 

Yine Ordu'nun yerel bir firması tarafından üretilen 10 litrelik yemeklik sıvı ayçiçek yağınin fiyatı ise marketlerde 399.95 TL'ye satılıyor. Aynı yerel firmaya ait 2 litrelik pet yemeklik sıvı ayçiçek yağı ise reyonlarda 82.95 TL'ye satılmaya başlandı. 1 litrelik teneke yemeklik fındık yağının fiyatı ise 65.75 TL. oldu. 

Editör: TE Bilisim