ORDU - Cemal Enginyurt'un Ortadoğu Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısı şöyle:

Aylardan bu tarafa fındık diyor, durup dinleniyor tekrar fındık diyorum. Mahalli televizyonlarda ve yerel gazetelerde dilimiz döndükçe, kalemimiz yazdıkça, fındık demekten geri kalmıyorum. Cumhurbaşkanı'ndan, bakanlara ve bölge milletvekillerine defalarca meseleyi anlattık ve nihayetin de FINDIK pazara indi...
 
Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenerek dedim ki; Malezya, Endonazya, Filistin'de insanların derdine derman olmaya çalışan Siz, eminim ki, 8 milyon üreticiyi görmezden gelemezsiniz. Muhakkak inanıyor ve iddaa ile söylüyorum ki, size hiç kimse fındık konusun da doğru bilgi vermiyor. Her ürünün taban fiyatı Hükümet tarafından ilan edilirken, fındığın sadece amele parası devlet tarafından ilan ediliyor. Cumhurbaşkanımız olarak size sesleniyorum; fındık taban fiyatını devlet ilan etsin ve TMO piyasa yapıcısı olarak fındık alacağını ilan etsin. 
 
Maalesef çağrılarımıza hiçbir karşılık bulamadık. Bölge milletvekilleri ve 6 tane Karadeniz kökenli bakan, sesimizi duymadı ve feryadımıza kulak vermedi.
 
Fındık tekelci sermayenin insafına terkedildi. İhracatımızın neredeyse 2 milyar dolarını karşılayan fındık, birilerin oyuncağına dönüştü. Pazara inen fındık, geçen senenin dahi altında alınır hale geldi. 8 milyon insanın temel geçim kaynağı, bölgenin ticari hareketliliğinin ana sebebi, piyasanın ekonomik dengesi, esnafın dört gözle beklediği Fındık sezonu çok kötü başladı.
 
Havaların çok sıcak olması nedeniyle, yeterli derece de randıman dolduramamayan fındık, 8 liradan fiyat bulurken, üretici karamsar, esnaf kara kara düşünüyor, düğün yapacak olan gençler bunalımda.
 
Allah aşkına, çok mu zor fındığa sahip çıkmak? Cumhurbaşkanı'na ulaşmak çok mu zor? Milletvekili ve bakan olanlar, bu zamana kadar Recep Tayyip Erdoğan ismiyle, hiçbir meziyetiniz olmadan seçildiniz, makamlara geldiniz. Lakin, bir halk deyimini hatırlatmakta fayda var; "Kedi her zaman keşkek yemez"
 
Bu arada bir çifti sözüm de, milletimize ve STK'lara var. Eski zamanlarda fındık gündeme geldiğinde, herkes seferber olurdu. Fındık taban fiyatları 3 gün geç açıklansa, STK'lar Ankara'yı mesken tutardı. TBMM adeta panayır yerine dönerdi. Hatta 2002 yılında iktidar milletvekili olmama rağmen, STK'ların kamuoyu baskısıyla, Meclis bahçesinde fındık için oturma eylemi dahi yapmıştık.
 
Hayırdır, şimdilerde kimsenin sesi çıkmıyor? Bazı oda başkanları fındık maliyeti 7 lira seviyesinde olmasına karşılık, maliyet 2,5 lira diyecek kadar yalakalık yapmaya kalkıyor. Böyle olmaz beyler! Hak aramak için illaki sokağa çıkalım demiyoruz, ama yürekler toplu çarpsın istiyoruz.
 
"Bana ne" derseniz, bir gün bana ne diyenlerin muhatabı olursunuz. Gelin fındığımıza hep birlikte sahip çıkalım.
Editör: TE Bilisim