Taşeronlara kadro vereek olan kurumlar listesi de belli oldu. Kamuoyunun uzun zamandır beklediği taşereno kadro yolu açıldı. Düzenlemeden yararlanacak olan kurumlar da açıklandı. 

Son yayımlanan 2 KHK'den biri olan 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu da açılmış oldu. Hükümet yılbaşından öne sözünü tuttu, düzenlemeden yararlanacak olan kurumlar da belirledi. Bunae göre, Genel bütçe kapsamındaki idareler, Özel bütçe kapsamındaki idareler, KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlar, Denetleyici ve düzenleyici kurumlar ile Sosyal güvenlik kurumlarında çalışan taşeron işçiler artık kadroya geçiyor.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ TAMAMI
Belediyelerde ise personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı kapsamında çalışanların tamamı, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alınacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde ise mevcut taşeron işçiler ya halen faaliyetlerini sürdüren ORBEL A.Ş. bünyesine alınacak, ya da yeni kurulacak olan bir iştirak şirketi bünyesinde değerlendirilecek.

90 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Resmi Gazete'nin 24 Aralık 2017 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'de yapılan taşerona kadro düzenlemesi ile işçilerin sürekli kadroya geçişinin 90 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, İl Özel İdareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde 4 Aralık 2017 itibarı ile işveren işçisi olarak çalışanların istihdamına ilişkin konular, 24 Aralık (bugün) Resmi Gazete'te yayımlanan 696 Sayılı KHK ile hayata geçmiş oldu.  

4/C GEÇİCİ PERSONEL STATÜSÜ KALDIRILACAK

Bugüne kadar 4/C statüsünde çalışan geçici personeller, 4/B sözleşmeli personel statüsünde olacak. 657 sayılı Kanun'da geçici personel statüsü de kaldırılmış olaak. Bu kapsamda yeni işe başlayacak olanlar da artık 4/B statüsünde olacak. İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde çöp toplama, temizlik, park ve bahçe işlerinde çalışan alt işveren işçileri ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışan işçiler, artık bu idarelerinin kendi iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecek. Bununla birlikte personel çalıştırmaya dayalı hizmet alım ihaleleri de kaldırılmış oldu. 

HANGİ KURUMLAR KADROYA ALACAK?

En çok beklenen açıklama da işte bu listeydi. Buna göre, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay, Bakanlıklar (21 Adet), MGK Genel Sekreterliği, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, AFAD, Gelir İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün taşeron düzenlemesinden yararlanacak kurumlar arasında yer aldığını açıkladı.

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kalkınma Ajansları, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları, Ereğli Kömür Havzası Amele Birliği ve Biriktirme Yardımlaşma Sandığı, Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, Kanunla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı.

DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ KURUMLAR

RTÜK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, SPK, BDDK, EPDK, KİK, TAPD, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI

SSK ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

ÖZEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ İDARELER

YÖK, Üniversiteler, ÖSYM, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, TDK, TTK, TODAİE, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Adalet Akademisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KGM, Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, OGM, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, MTA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, TAK, TSE, Türk Patent ve Marka Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, KOSGEB, TİKA, GAP Bölge Kalkınma Ajansı, ÖİB, KDK, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, DSİ, Türkiye Su Enstitüsü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Helal Akreditasyon Kurumu.
Editör: TE Bilisim