ORDU - Ordu'da sahil kesiminde 8 Ağustos, orta kesimde 15 Ağustos ve yüksek kesimlerde 25 Ağustos'ta resmen fındık hasatı başlayacak. Ancak bunun yanında fındıkta yaşanan belirsizlik ise sektörde her kesimi tedirgin etmeye devam ediyor.

Fındıkta yaşanan rekolte ve fiyat belirsizliği karşısında Ordu'da yarım asırdan fazla bir süredir sektörün içerisinde yer alan Çebi Fındık firmasının sahibi Hasan Çebi'den kritik bir uyarı geldi. Kendisine ait sosyal medya hesabı Facebook aracılığıyla kamuoyu ile bir paylaşımda bulunan Çebi, yaşanan belirsizlikle fındık fiyatlarının 4-5 TL seviyelerine kadar gerilebileceği uyarısında bulundu.

"FINDIK FİYATLARI 1-1,5 DOLAR OLABİLİR"
Çebi'nin açıklaması şöyle: "

Bir ürün düşünün, yaşadığı bölgenin kaderi. Ülkesinin milli tarım ürünü. Bakın yüzbinlerce demiyorum; milyonlarca insanın bir şekilde bağlı olduğu ürün ve yaşanan çaresizlik. Yerel gazetelere bak, her gün fotoğraflar ve beyanatlar aynı. Amaç çözüm olsa birkaç cümlede olsa düşüncelerimi söylerdim. Sadece işin gittiği yere dikkat çekmek açısından şunu söylemek isterim. Olası bir yüksek rekolte yılında 1-1.5 dolarlık kabuklu fındık fiyatlarını konuşuruz."
Editör: TE Bilisim