Geçtiğimiz hafta 19,5 TL seviyelerinde dengelenen fındık fiyatları, son 7 gün içerisindeki seyrinde bu dengesini korudu. Üreticilerin stoklarındaki fındıkların piyasaya inmesiyle birlikte artık sadece emanete bırakılan fındıklar ve tüccar stokları piyasaları dengeliyor. 

2020 yılı fındık sezonunda da fiyat dengesinin korunacağını beklediklerini belirten ve Altaş Haber'e konuşan Resuloğlu Fındık işletmesi sahibi Burak Güreşçi üretici stoklarında da fındık kalmadığını belirterek, "Şu an fındık fiyatları 19,5 lira seviyelerinde bulunuyor. Üreticilerin çok önemli bir kısmı fındığını sattı. Emanete bırakanlar var. Genelde bizim gibi bu işi yapanlar, artacağını da öngördüğü için kademeli olarak piyasa arzı yapıyor. Fiyatlar ise zaman zaman 20 lira seviyelerini gördü. Yukarılarda 21-22 bantlarını da gördü. Şu an bu fiyatlara nazaran yeni sezonda da fiyatlar düşmeyecek gibi görünüyor" diye konuştu.

2020 yılı içerisinde fındık fiyatlarının en fazla 16-17 bandına kadar düşebileceğini belirten Güreşçi, "Kimsede ürün yok. Elde olanlar da satılmış olacak. Bu seviyelerin daha fazla altına düşeceğini sanmıyorum. Yeni sezona kadar da 19-19,5 liralık denge korunur" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim