Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre elektrik dağıtım ve tedarik şirketleri temsil ve ağırlama, dava, mahkeme, noterlik, avukatlık gibi hukuki giderler, dernek ve oda aidatları, ilan, haberleşme, denetim, danışmanlık ve müşavirlik genel giderleri 5 yıl boyunca vatandaşın elektrik faturalarına yansıtacak.

Resmi Gazete'nin 8 Aralık 2020 tarih ve 31328 Sayılı nüshasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 2 ayrı kararı yayınlandı. Herhangi bir vatandaş bu kararları okuduğunda ne olduğunu çok da anlayamıyor. Ancak bu kararların iç yüzünün biraz farklı olduğu ortaya çıktı. 

 

Kararlara göre dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri elektrik faturalarına yüklenecek. Bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek. Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek. 

CEMAL ENGİNYURT: "VATANDAŞA SOYGUN"

Bu kararlara ilk tepki Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi. Enginyurt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşa soygun. Elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafları, dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri elektrik faturalarına yüklenecek. Yazıklar olsun! Utanmazlar. Yazmayı unuttum. Çocuklarınızın sünnet, düğün ve nişan harcamalarını da ekleseydiniz. Hazır soyguna çıktınız, adam gibi ne var, ne yok soyun." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim