Yapımı büyük bir hızla devam eden ltınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali 2018 yılında hizmete açılacak. İnşaat çalışmaları süren projeyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Kendi elektriğini de üretecek olan yeni terminalimizle birlikte özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan ilçe minibüsleri artık tek çatı altında toplanacak" diye konuştu.

İLÇE MİNİBÜSLERİ BURADA TOPLANACAK

Eskipazar Mevkii, TOKİ ve Memurkent toplu konutlarının bulunduğu toplam 22 bin m2'lik alanda süren çalışmalar, kentin uzun yıllar beklentisi olan önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacak. Eski otogarda yaşanan yoğunluğun karşılanamamasından dolayı önemli bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogar, yaklaşık 25 milyon liraya malolacak. Başkan Enver Yılmaz, "3 bin 177 m2'lik terminal binasından oluşan projede ilçe minibüsleri için 18 adet kırsal terminal park alanı, 32 adet şehirlerarası otobüs park alanı, 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet de dükkân bulunuyor" dedi.

GÜNEŞ PANELLERİYLE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Çalışmaların başladığı tarih itibarıyla 450 gün içerisinde tamamlanarak 2018 yılında hizmete girecek yeni otogarın kendi enerjisini üretecek örnek bir proje olarak da gösterildiğini belirten Başkan Yılmaz, "Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri sistemiyle yıllık tahmini 322 bin kw elektrik üretecek. Bu kapsamda güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla da ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina kurgulandı" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim