Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Tuncay Sonel'in dışında Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, il müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman ve ilçe ziraat odaları başkanları katıldı. 

VALİ SONEL TARIM İŞÇİLERİNE KAPIYI AÇTI

Toplantıda bir konuşma yapan Ordu Valisi Tuncaş Sonel, fındık hasatında çalışacak olan mevsimlik tarım işçilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ordu'ya yılda 15 bin civarında tarım işçisinin geldiğini belirten Vali Sonel, "Başta Şanlıurfa olmak üzere, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep illerden, fındık toplamak üzere ilimize geliyor. Onlar, ekmek parası için bölgemize geliyorlar. Bu yüzden bizim misafirimizler. Bizler de hem onları misafir gözüyle görmüş olacağız, hem de en iyi şekilde onlara çalışma ortam hazırlayacağız. Geçmiş yıllardan farklı olarak, bu yıl pandemi var. Bu salgın dolayısıyla gelecek olan kardeşlerimizin, hem sağlığına, hem yaşam şartlarına dikkat edeceğiz, gerekli tedbirleri alacağız" dedi. 

BAŞKAN GÜLER YERLİ İŞÇİ DEDİ 
"30 BİN İŞSİZİMİZ VAR, 60 MİLYON ORDU EKONOMİSİNDE KALSIN"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de toplantıdaki konuşmasında, özellikle il dışından gelen mevsimlik tarım işçilerine alternatif olarak geçtiğimiz haftalarda startı verilen 'Fındık Dalta, Aklın İşçide Kalmasın' projesinden bahsetti ve mevsimlik tarım işçileri yerine Ordu'nun yerli işçilerinin tercip edilmesini önerdi. Başkan Güler, "15 bin civarındaki mevsimlik tarım işçisine yaklaşık 60 milyon TL ödeme yapılıyor. Bu paranın Ordu ekonomisi içerisinde kalmasını arzu ediyoruz. Ordu'nun yaklaşık 30 bin civarında işsiz insanı var. Bizim hazırlamış olduğumuz projeyle, 4 kişilik bir ailenin 40-45 gün fındık hasadında çalışması halinde hanelerine 28-30 bin TL civarında bir girdi sağlamış olacaklar. Bu da aile ekonomisi için önemli bir katkı olacaktır. Bu projeyle ayrıca, fındık hasadında ve bakımında uzman işçiler oluşturmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar epey bir başvuru aldık. Bu projemizi geliştirip, yaygınlaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Görüş ve önerilerin sunulduğu toplantı, fındık hasat döneminde çalışacak olan mevsimlik tarım işçilerinin yerli mi, yoksa il dışından gelecek olan işçilerle mi yapılacak sorusunun yanıtı bulunamadan sona erdi. 

Editör: TE Bilisim