COVID-19 Koronavirüs'ün merkez noktası Çin'de ise artık vaka sayısı neredeyse sabitlenirken, Avrupa ülkelerinde artan ölüm oranladı Çin'i de geçti. Kurtarılan hasta sayısında ise Çin yine önde giden ülkeler arasında yer alıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki son durumu açıklamasıyla, Dünya genelindeki rakamlarda da önemli değişiklikler oldu. Çünkü Türkiye genelinde bugün 561 kişinin daha Koronavirüs'e yakalandığı ortaya çıktı. Bu rakamla birlikte Türkiye'de toplam vaka sayısı da 2 bin 433'e yükselirken, hayatını kaybeden sayısı ise bugünkü 15 can kaybıyla birlikte 59'a yükseldi.   

TÜRKİYE VAKA SAYISINDA 19'NCU, ÖLÜM ORANLARINDA 15'NCİ SIRADA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı vaka ve ölüm sayılarıyla birlike Türkiye, Dünya genelinde 173 ülke arasında 2 bin 433 vaka ile 19'uncu sıraya yükseldi. Vaka sayısında İsrail, Avustralya, Danimarka, Japonya, Romanya ve Yunanistan gibi ülkeleri geride bırakan Türkiye, ölüm oranları bakımından da Dünya sıralamasında 15'nci sırada yer alıyor.  

İTALYA, ABD VE İSPANYA'DA DURUM KRİTİK

Dünya genelinde Çin'deki vaka sayısı 81 bin 661 olarak açıklanırken, İtalya'da hem vaka, hem de ölüm sayısı artıyor. İtalya'nın vaka sayısı 74 bin 386, ölüm sayısı ise 7 bin 503. ABD üçüncü sırada 62 bin 873 vakayla yer alırken, İspanya'daki vaka sayısı ise 49 bin 515, ölüm sayısı ise 3 bin 647'ye yükseldi. Özellikle İtalya adeta hayalet ülkeye döndü. Ülke genelinde her geçen gün artan vaka ve ölüm sayıları, ülkenin tüm kentlerinde hayatı tedirgin etmeye devam ediyor. İtalya'nın ünlü ve tarihi cadde ve meydanları ise adeta hayalet kente dönüştü. 

İşte İtalya'dan görüntüler...

Editör: TE Bilisim