Elazığ ve İzmir'de yaşanan depremlerde ve Giresun'da yaşanan sel felaketinde yaptığı etkin arama kurtarma çalışmaları ile birçok yaralının kurtarılmasına ve yaraların sarılmasına vesile olan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama ve Kurtarma Ekipleri, OBİTEM aracılığı ile birçok kurum ve kuruluşa yönelik eğitimlerini sürdürüyor. 

Bu kapsamda Giresun Belediyesi bünyesinde kurulan İtfaiye Arama ve Kurtarma Ekibi (GİTAK) temel arama kurtarma bilgisi eğitimleri kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi OBİTEM’de eğitimlerine devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından OBİTEM’de verilen eğitimlerde Giresun Belediyesi itfaiye personelinin olası afet durumlarında müdahale için uygulanması gereken arama kurtarma konularında bilgilenmesi sağlanıyor. 

40 SAATLİK TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER VERİLİYOR 

Üç kur halinde gerçekleştirilen eğitimlerin 1. kurunda itfaiye ekiplerine temel arama kurtarma eğitimleri kapsamında kurtarma bilgisi, kurtarmada kullanılan bağlar ve düğümler, güvenli çalışma esasları, sedye ile yaralı taşıma teknikleri, yüksekten iniş ve yaralı kurtarma çalışmaları alanlarında uygulamalı eğitim düzenleniyor. Eğitimler öncesi pandemi koşulları göz önünde bulundurularak HES kodu kontrolü gerçekleştirilerek bilgiler kayıt altına alınıyor. 

ŞUBE MÜDÜRÜ GÜZELTEPE: “ARAMA KURTARMALARA DESTEK VERECEK EKİPLERİN DONANIMINI ARTIRIYORUZ” 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Sivil Savunma Şube Müdürü Abdulkadir Güzeltepe OBİTEM olarak Ordu geneli ve il dışından gelen tüm eğitim taleplerine destek verdiklerini söyledi. 
Verilen eğitimlerle arama kurtarmalarda görev alacak personelin donanımının arttığını ifade eden Güzeltepe, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Aralık 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz OBİTEM ile birlikte çevre illerden ve ilimiz genelinden bize gelen eğitim taleplerine memnuniyetle karşılık veriyoruz. Bu kapsamda Giresun Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Arama ve Kurtarma Ekibi için eğitim talebinde bulundu. Planlama doğrultusunda eğitmenlerimiz vasıtası ile üç aşamalı bir eğitim planlaması gerçekleştiriyoruz. OBİTEM’de verdiğimiz bu eğitimlerle Giresun İtfaiyesi’nin de bu tür kentsel arama kurtarmalarda donanımlı bir şekilde görev almasını sağlayacağız” dedi. 

GİRESUN İTFAİYESİ’NDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR 

Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri de aldıkları eğitimlerle arama kurtarma konularında bilgilendiklerini söylediler. Verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini belirten itfaiye personeli destekleri dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. 
Öte yandan OBİTEM tarafından verilen eğitimler 2. ve 3. kur eğitimleri ile devam edecek. Eğitimler kapsamında personele doğal afetler, trafik kazaları ve kentsel arama kurtarma konularında profesyonel eğitimler verilecek.

Editör: TE Bilisim