Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ne yeni uyarılar geldi. Özellikle bu akşamdan itibaren Günbatısı ve Karayel'e karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Bu gece saatlerinde başlayacak olan fırtınanın hızı batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde, saatte 50 ila 75 km. arasında hızda esecek. Fırtına Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren yerine sağanak yağışlara bırakacak.

KAR ERİMELERİNE KARŞI DİKKATLİ OLUN

Meteoroloji'nin Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için ikinci uyarısı ise sağanak yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışları noktasında oldu. Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışları alan Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde bu akşam saatlerinden itibaren rüzgarlar, Çarşamba ve Perşembe günleri ise kıyılarda orta ve yer yer kuvvetli sağanak yağmur, 500-600 rakım üstü yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiği açıklandı. 

Yetkililer özellikle sağanak yağışlarla birlikte 500 metre rakım ve daha alt bölgelerde kar erimelerine karşı oluşacak sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı, "Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

Editör: TE Bilisim