Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, asrın felaketinin ilk saatlerinde harekete geçerek tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi. OBB'nin bütün kapılarını halka açtı, herkesi dayanışmaya davet etti.

Ordulular, Başkan Güler'in bu çağrısına duyarsız kalmadı, yüzlerce gönüllü Ordulu, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden ellerinde, araçlarında koliler dolusu yardım malzemesiyle geldi. Tonlarca malzeme TIR'lara yüklendi, o TIR'lar ilk günden itibaren deprem bölgesine yola çıkarıldı. İş makineleri, mobil tuvaletler, mobil mutfak, konteyner evler gönderdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin deprem bölgesinde yaptığı arama-kurtarma çalışmalarıyla onlarca hayat kurdardı. 

MOBİL MUTFAK BİNLERCE KİŞİNİN YEMEK İHTİYACINI KARŞILADI

Karadeniz'de aşırı avlanma balık tür ve neslini yok ediyor Karadeniz'de aşırı avlanma balık tür ve neslini yok ediyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi deprem bölgelerinde ekip ve ekipmanları ile büyük destek verirken Adıyaman'a konuşlandırdığı mobil mutfak TIR'ı ile de depremzede ve görevlilerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Depremin gerçekleştiği günden bu yana deprem bölgelerinde seferber  olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, arama-kurtarma çalışmalarında yer alırken depremzede ve görevlilerinde sıcak yemek ihtiyacının karşılıyor. Meydana gelen deprem afeti ile birlikte en fazla hasar alan kentlerden biri olan Adıyaman’a konuşlandırılan 5 bin kapasiteli mobil mutfak TIR'ı ile sıcak yemek hizmeti veriliyor.

KIRSAL MAHALLELERE DE GEZİCİ ARAÇ İLE HİZMET VERİLİYOR

Adıyaman'da belirlenen bölgeye konuşlandırılan mobil mutfak tırında titizlikle hazırlanan sıcak yemekler depremzedeler ve görevlilerin günlük yemek ihtiyacı karşılanıyor. Mobil mutfak TIR'ına ulaşamayan kırsal mahallerde bulunan depremzedelere ise gezici araç ile
yemeklerin dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Editör: TE Bilisim