Fatsa Belediyesi, amatör olta avcıları için 'En Büyük Balık Tutma Yarışması' düzenledi. 2 gün sürecek olan etkinlikler 26 Eylül günü saat 15:00'de başlayacak. 17:00'de oltalar suyla buluşturulacak ve 19:30'da yarışmanın ilk etabı sona erecek. Saat 19:45'de ise tutulan balıkların ölçümleri yapılacak. İkinci günde ise final yarışmaları yapılacak. 27 Eylül günü saat 17:00'de denizle buluşacak olan olta takımları saat 19:30'da toplanacak. 

Yarışma Fatsa İskelesi ile Fatsa Eyvan1 arasında kalan merada yapılacak. Katılımın fazla olması durumunda ise mera alanı genişletilecek.

Yarışmaya 18-65 yaş arasında tüm amatör olta avcıları katılabiliyor. Yarışmacılar, rengi, şekli ve üzerindeki yazıları ile kendine özgü forma giymekte serbest bırakılırken, en fazla 2 olta takımı kullanabilecekler. Yarışmada bir diğer şart ise kamış boyu. En az 2.40 cm ile en fazla 3.50 cm'lik kamışlar kullanılabilecek. 4.20 veya 4.25'lik surf tipi kamış kullanmak ise yasak.

Yarışmacılar isterlerse spin veya LRF, isterlerle yemli takım kullanabilecekler. Ancak yemli olta takımında ise en fazla 2 iğne kullanma şartı bulunuyor. Bunun dışında jig, kaşık, slikon veya maket yem kullanmak serbest. Yarışmacıların av bölgeleri ise jüri tarafından çekilecek kura ile belirlenecek. Kasık çizmesi, boy çizmesi, bot ve kayık kullanmak ise yasak. Ancak kepçe, livar, kova, yem ipi, yem şişi veya iğne çıkarma aparatı kullanmak ise serbest.

Her yarışmacı puanlamaya sadece 1 balıkla girebilecek. Bunun için tuttuğu balıklardan en büyüğünü kullanma hakkı ise yarışmacıya ait. Puanlama ise boy bazında, boyların eşit gelmesi durumunda ise hassas terazi kullanılarak ağırlık bazında yapılacak. Yarışmacılar arasında balık alışverişi yapmak ise kural dışı sayılacak. Etkinliği katılım ise ücretsiz.   

Fatsa Kültür Sarayı'na şahsen yapılacak müracaatların kabul edileceği 'En Büyük Balık Tutma Yarışması'nda son müracaat tarihi ise 24 Eylül 2020 Perşembe.  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, amatör balıkçılığa meraklı olan herkesi yarışmaya davet etti. 

İŞTE ÖDÜLLER!

En Büyük Balık Tutma Yarışması'nda birinci gelene Daiwa Fuego spin kamış ve makinesi, ikinci gelene Daiwa Ninja spin ve kamış makinesi ve üçüncü gelene ise Daiwa Crossfire spin kamış ve makinesi hediye edilecek. 

Editör: TE Bilisim