ORDU - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya ziyaretinin ardından memleketi Rize'ye geçti. Rize'de İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'ye yapılan yatırımlar hakkında görüşlerini belirtti, sözü yaylalara getirdi.  

BAŞKAN'A AYDER SİTEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Rize'nin en önemli turizm destinasyon bölgelerinden birisi olan Ayder Yaylası'ndaki çarpık yapılaşmayı eleştirdi, "Allah'ın bize verdiği Ayder başka" dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamaları: "Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Başkan; öyle olur mu, olmaz değil mi?"

AYDER VE UZUNGÖL'E KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Rizeli iş adamları ve sanayicilere seslendi, Ayder'e sahip çıkılmasını istedi ve kentsel dönüşüm-değişim müjdesi verdi. Haşemoğlu Grubu'yla konuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haşemoğlu'yla konuştuk akşam. Tabi, O da hak veriyor. İnşallah buralar üzerinde devlet olarak da duracağız. Özellikle durmak suretiyle Ayder'i bu yapılanmayla değil, kentsel dönüşüm-değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz" dedi. Rize'de otel ve konaklama noktalarının azlığından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle otel noktasında da kolları sıvadı, Rizeli iş adamlarına çağrıda bulundu: "Gidiş güzel fakat daha henüz Rize'de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buralara gelenler geliyor, nasıl kaçacağım diye onu düşünüyor. Şimdi bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. İnşallah onlar bu otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Bunu bir an önce yapmamız lazım. Bir taraftan milletvekillerimiz sıkıştıracak, biz sıkıştıracağız. İnşallah bu girişimcilerimiz, Rizeli hemşerilerimiz bu adımı atarlarsa, o zaman çok daha Rize inşallah turist çekecek" dedi. 

Aynı şekilde Trabzon Uzungöl'ü de işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanımızla da Uzungöl'ü konuştuk. Aynı değişim dönüşümü de Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Bunu yaptığımız anda ben inanıyorum ki, buraya gelip gidenlerin sayısı çok ama çok fazla olacak" ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TAHRİBE MÜSADE ETMEMELİYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle turizm ve destinasyon alanlarının gelişigüzel tahrip edilmemesine de dikkatleri çekerek, yerli-yabancı turistlere de gereken ilgi ve alakının gösterilmesini istedi: "Tamahkarlığa kapılarak, anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsade etmemeliyiz. Buna dikkat etmeliyiz. Aynı şekilde yine tamahkarlığa kapılarak misafirlerimizin gönüllerini kıracak hal ve hareketlere meyledilmemeli. Buna da çok dikkat edeceğiz. Ben bu konuda hemşerilerime güveniyorum."

ŞİMDİ GÖZLER KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi memleketindeki Ayder ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendi memleketindeki Uzungöl'de yapılacak olan kentsel dönüşüm ve değişim haberlerinin ardından bu kez de gözler Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a çevrildi. Aynı değişim ve dönüşüm, Ordu'nun en önemli yaylalarından birisi olan Kabadüz sınırlarındaki Çambaşı Yaylası, Gölköy sınırlarındaki Ulugöl ve Aybastı sınırlarındaki Perşembe Yaylası için de yapılabilir mi?  
Editör: TE Bilisim