Sosyal medyada ve WhatsApp'ta hızla yayılan bir paylaşımda bu gece 00:30 - 03:30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazların kapatılması ısrarla tavsiye edildi. Bu gece yoğun bir radyasyon yayılımı olacağı iddia edildi.

O paylaşım şöyle:

"Bu gece, 00:30-03:30 telefonu, cep telefonunu, tableti vb. Kapatmayı ve vücudunuzdan uzak durmayı unutmayın. Singapur TV bu haberi duyurdu. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin Bu akşam 00:30'dan 03:30'a kadar gezegenimiz çok yüksek radyasyona sahip olacak. Kozmik ışınlar Dünya'nın yanına gelecek. O halde, lütfen cep telefonunuzu kapatın. Cihazınızın vücudunuza yakın olmasına izin vermeyin, size çok büyük hasara neden olabilir. Buna inanmıyorsanız, Google ve NASA BBC Haberlerini kontrol edebilirsiniz. Bu mesajı sevdiğiniz herkese gönderin."

BTK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu gece gezegenin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı yönündeki paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı, doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşların itibar etmemesi istendi.

İşte o açıklama:

"Doğruluğu teyit edilmeyen ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve ihtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir."

Editör: TE Bilisim