ORDU - Oynadığı 34 maçta 5 galibiyek, 9 beraberlik ve 20 mağlubiyetin ardından 15 puanla Spor Toto 2.Lig'den bir alt lige düşen Orduspor, bir de aldığı 9 ceza puanıyla büyük darbe almıştı. Hem sportif, hem de ekonomik anlamda tarihinin en kötü sezonunu geçiren Orduspor'da bugünlerde olağanüstü kongre beklenirken, flaş bir gelişme yaşandı ve Orduspor'u çeyrek asır sonra Süper Lig'e çıkaran eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen yeniden adaylığını açıkladı.

Kendisine ait Facebook sayfasında yazılı bir açıklama yapan Orduspor eski Kulüp Başkanı Nedem Türkmen, Orduspor Tesisleri'nin sözleşme tarihi olan 2025 yılına kadar Orduspor'a ait olduğunun açıklanması ve kongrede şirketleşme kararıyla hiçbir oyuncunun satılmaması şartıyla, "Şartları gerçekleşirse, ekibimle yönetime talibim. Kamuoyuna saygı ile arz ederim" dedi.

İşte Türkmen'in açıklamasının tamamı:

"Orduspor Kulübü bir dernektir. Derneği ancak Genel Kurul üyeleri kapatabilir. Hiçbir Genel Kurul üyesi bu yönde oy kullanmayacağına göre, bu tartışmalar boştur. Kulüp amatör kümeye bile düşse, tüzel kişiliği sürdüğü sürece borçları ortadan kalkmaz. Ordu'nun profesyonel liglerde tek takımı varken, bu takımın kapatılmasını isteyenlerin amacı nedir? Borcu olan takımlar kendilerini fesh etse, Türkiye'de 4 takım kalıyor. Süper Lig'den düşeli 3 yıl olmasına rağmen, geliri olmadan bu takım ayakta tutulmuşsa, bundan sonra da tutulabilir. Borç rakamını sürekli abartarak, kulübün kapanmasını isteyenler, bugünkü değeri 15 milyon lira olan 'Durugöl Tesisleri'ne mi göz dikti? Maalesef ki öyle. Orduspor eşittir Ordu diye manşet atanlar nerede? Nedim Türkmen gitsin diye düzmece televizyon baskını düzenleyenler, ne acıdır ki aynı kişileri 1 yıl sonra Orduspor kapansın diye televizyona çıkartarak utanmazlıkta zirve yaptılar, bunlar nerede? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'ahlaksız' ithamında bulunduğu ve başarısız olduklarını kabul eden Başkan ve 2 yöneticisi neden hala görevde kalmakta direnmektedir? İstanbul takımlarının Ordu'da taraftar derneklerini kuranlar ve onların bayraklarını asanlar hiç suçluluk duyuyorlar mı? Bu soruları çoğaltmak mümkün ama bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Sonuç; Durugöl Tesisleri'ni Orduspor'un elinden almak isteyenler ki, onlar kendilerini çok iyi biliyor. Sözleşme süresi sonu olan 2025 yılına kadar tesisin Orduspor'da kalacağını kamuoyuna açıklamaları, kongrede şirketleşme kararı çıkması ve mevcut oyunculardan hiç birinin satılmaması şartları gerçekleşirse, ekibimle yönetime talibim. Kamuoyuna saygı ile arz ederim."
Editör: TE Bilisim