TFF tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledi TFF tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledi

TFF 3.Lig 3.Grup'ta mücadele eden Orduspor 1967 Kulübü'nün grupta liderliği zorlaması, yine birilerini rahatsız etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından olumsuz hava koşulları nedeniyle bir kez ertelenen ligin kader maçı, Esenler Erokspor'un aynı koşulları bahane ederek erteleme talebi, TFF tarafından anında kabul edildi ve maç hafta içi bir tarihe alındı.

Yeni Ordu Stadyumu'nda 20 Ekim'de oynanması gereken maç, TFF'nin kararıyla 6 Nisan Çarşamba günü saat 14:00'e alındı. TFF yönetimi Orduspor 1967'nin itirazlarını ise görmezden geldi. 

"TARAFTAR ÇOK OLUR" DİYE KORKTULAR!

Ligin kader maçlarından biri olan Orduspor 1967-Esenler Erokspor karşılaşmasının özellikle mesai saatlerinde hafta içine alınması karşısında harekete geçen Orduspor 1967 yöneticileri, müsabaka saatinin akşam saatlerine alınması için Esenler Erokspor yönetimi ile diyaloğa girdi. Esenler Erokspor yönetiminde ise hiç beklenmedik bir yanıt geldi ve gelen o yanıtı Orduspor 1967 Kulüp Yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla spor kamuoyuna duyurdu. 

İşte o açıklama:

"Pazar günü oynamamız gereken Esenler Erokspor maçımız, Esenler Erokspor'un olumsuz hava koşullarnını ileri sürerek TFF'ye başvurusu sonucunda karşılaşma TFF Yönetimi tarafından 6 Nisan 2022 Çarşamba saat 14:00'e alındı. Karşılaşma saatinin akşama alınması için kulübümüz, Esenler Erokspor ile iletişime geçerek ricada bulunmasına rağmen Esenler Erokspor tarafından 'akşam maçı olursa çok taraftar olur, kabul edemeyiz' gibi bir dönüş aldığımızdan dolayı maçımızın saatinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bugüne kadar gerek şehrimizde, gerekse de deplasmanda oynadığımız tüm maçlarımızda bütün kulüplerimizi sadece sahada rakip olarak tanıdık. Bu yüzden; futbolun saygıyla ve hoşgörüyle daha iyi yerlere geleceğine olan inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik."

ORDUSPOR TARAFTARLARINDAN TEPKİ VAR
ESENLER EROKSPOR MU? TFF SPOR MU?

Bu açıklamanın ardından Orduspor 1967 taraftarları, sosyal medya mecralarından TFF Başkanı Nihat Özdemir, Liglerden Sorumlu Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın ve Esenler Erokspor yönetimine büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, maçın ertelenmesinin arkasında yatan gerçek nedenin olumsuz hava koşulları değil, Esenler Erokspor kadrosundaki sakatlıklar ve Koronavirüs vakaları nedeniyle olduğunu iddia ederek, "Esenler Erokspor mu TFFspor mu" şeklinde tepki gösterdi.  

ORDU EKİBİNİ KRİTİK MERSİN MAÇI BEKLİYOR

Ligin 27'nci haftasında özellikle ertelenen maçların ligde ilk üç sırada yer alan kulüplere ait maçlar olması akıllardaki soru işaretleri ve şüpheleri arttırırken, 6 Nisan günü saat 14:00'te Orduspor 1967 lider Esenler Erokspor'u, Büyükçekmece Tepecikspor ise ikinci sırada yer alan Fethiyespor'u konuk edecek. Ligin 28'nci haftasına denk gelen 27 Mart'ta deplasmana gidecek olan Orduspor 1967 kafilesi, Mersin'de İçel İdmanyurdu'nun konuğu olacak. 

İçel İdmanyurdu ise 51 puan ve maç fazlalığıyla ertelenen maç nedeniyle üçüncü sıraya yerleşirken, 50 puana sahip Orduspor 1967 ise 50 puan ve 1 maç eksiğiyle dördüncü sıraya yerleşti.

Editör: TE Bilisim