ORDU - PTT 1.Lig'de zor günler geçiren ve her geçen hafta düşme potasına biraz daha yaklaşan Orduspor'da Kulüp Başkanı Nedim Türkmen spor ve siyaset kamuoyunda en çok merak edilen konulardan birisi olan borçlar sorununu açıkladı. 

"HERŞEY DAHİL BORCUMUZ 44 MİLYON TL."

Bu zamana kadar geçen süreçte Orduspor Futbol Kulübü'ne 17 milyon, Orduspor Kadın Basketbol Takımı'na da 800 bin TL. civarında kaynak aktarımı yaptığını belirterek, "Toplam 18 Milyon TL. kaynak aktarmışım. Bütün sıkıntılar ekonomik durumdan kaynaklanıyor. Yoksa geçen yıl olduğu gibi yine 10 Milyon TL'lik bir kaynak bulabilseydik, şuan bunları konuşmuyor olurduk." dedib

Son altı yılda toplam 88 milyon TL'lik gelirleri olduğunu açıklayan Başkan Türkmen, "İnsanlar 200, 300 Milyon TL. gelirden bahsediyor. Bu sezonda dahil olmak üzere 6 yıllık dönem içerisinde toplam 88 Milyon TL. gelirimiz olmuştur. Harcadığımız rakam ise 132 Milyon TL.'dir. 44 Milyon TL.'lik bir açığımız var. Bu 44 nereden kaynaklanıyor? Bunun 6.2'si bizim devraldığımız dönemden kaynaklanıyor. Kongrede rakam 4.2 geçti, ama daha sonra 17 oyuncu federasyona başvurunca bu rakam 6.2'ye çıktı. Sonuç olarak 6.2 Milyon TL. borçla kulübü aldık. Futboldan elde ettiğimiz gelir 88 Milyon TL, futbolcuya harcadığımız para ise 108.3 Milyon TL'dir. Yani futboldan 20.3 Milyon TL. açığımız var. 10.6 Milyon TL. finansman giderimiz olmuş. Bu da, daha çok Süper Lig'de oldu. Çünkü oradaki naklen yayın gelirlerini size hemen vermiyorlar. PTT Ligi'nde ise 10 taksitle veriyorlar. Sezon başı kamp masrafları, peşinatlar, maaşlar, transfer ücretleri falan olunca dolayısı ile o parayı temlik ediyorsunuz. Paraları alıp kullanıyorsunuz. Bu nedenle faktöring şirketine borcumuz var. Bunun dışında tesislere 3 Milyon TL üzerinde yatırım yapmışız, tesisin giderleri var, saha kiraları var, deplasmanlar var, hepsi toplam 44 Milyon TL. Kulüp kayıtlarında da mevcuttur." dedi.
Editör: TE Bilisim