Karadeniz Bölgesi'nde Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'un ardından Süper Lig'e çıkmayı hedefleyen isimlerden biri olan Giresunspor, bugün kendi evinde konuk ettiği Bursaspor karşısında 3 puanı, attığı iki golle hanesine yazdı. 

Karşılaşmanın 13 ve 14'üncü dakikalarında Senegalli futbolcu İbrahima Balde'nin peş peşe kaydettiği 2 golün ardından büyük bir sevinç yaşayan Giresunspor, 38'nci dakikada orta hakem Mert Güzenge'nin verdiği penaltı vuruşuna engel olamadı ve fark 1'e düştü. Karşılaşmanın kalan dakikalarında da skor değişmeyince 90 dakikayı Giresunspor 2-1 üstün tamamladı. 

Bu galibiyetle liderlik koltuğuna iyice yerleşen yeşil beyazlı ekip, puanını 44'e çıkarırken, en yakın takipçileri ise 40'ar puana sahip İstanbulspor A.Ş ve Yılport Samsunspor oldu.  

Çotanak Spor Kompleksi'ndeki müsabakayı Mert Güzenge, Ömer Tevfik Özkoç ve Ali Tuna hakem üçlüsü yönetti. İşte müsabakanın ayrıntıları:

Giresunspor: Onurcan Piri, Hüsamettin Tut, Mehmet Taş, Sadi Karaduman, Sergen Piçinciol, Hayrullah Bilazer, Erol Can Akdağ, Serginho, Caner Hüseyin Bağ (Dk. 83 Kerem Kalafat), Eren Tozlu (Dk. 89 Traore), Balde (Dk. 70 Uzodimma)

Bursaspor: Mehmet Ataberk Dadakdeniz, Emirhan Aydoğan, Ozan İsmail Koç, Özer Hurmacı (Dk. 83 Kadir Yiğit), Çağatay Yılmaz, İsmail Can Çavuşluk (Dk. 6 Kerem Kök, Dk. 57 Abdullah Tazgel), Aykut Akgün (Dk. 83 Şamilcan Bahçeli), Taha Altıkardeş, Burak Altıparmak, Batuhan Kör, Eren Güler (Dk. 46 Hasan Basri Ünal)

Goller: Dk. 13 ve 14 Balde (Giresunspor), Dk. 38 Emirhan Aydoğan (Penaltıdan) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Hayrullah Bilazer, Dk. 65 Serginho (Giresunspor), Dk. 10 Kerem Kök, Dk. 61 Özer Hurmacı (Bursaspor)

Editör: TE Bilisim