Bölgesel Amatör Lig'de gruplarını lider olarak tamamlayan takımlardan Artvin Hopaspor ve Fatsa Belediyespor Malatya'da Yeni Malatyaspor'la karşılaştı. İlk 45 dakikası vasat geçen mücadelenin ikinci yarı 52'nci dakikasında kazanılan penaltıyı 54'üncü dakikada Mustafa Özkaya gole çevirerek, Artvin Hopaspor'u 1-0 öne geçirdi. 

"FATSA 10 KİŞİ KALDI"

Karşılaşmanın bu dakikasında Fatsa Belediyespor'dan Gökhan Sipki kırmızı kartla oyun dışı kalınca takımı karşılaşmaya 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. 68'inci dakikaya gelindiğinde ise Fatsa Belediyespor'a beraberliği getiren golü Rıdvan Sönmez kazandırdı. Bu dakikadan itibaren daha kontrollü bir oyun sergileyen Fatsa Belediyespor, yaklaşık 19 yıl aradan sonra profesyonel lige yükselmiş oldu. Karşılaşmanın 97'nci dakikasında Rıdvan Sönmez da kırmızı kart gören oyuncular arasına katılırken, elde edilen bu sonuç Fatsa Belediyespor'un sevinmesine yetti. Artvin Hopaspor'un umudu ise 2.Kademe Play-Off maçına kaldı. 

Müsabakının son düdüğünün ardından Yeni Malatya Stadı'nda Ordulular büyük bir sevinç yaşadı. Müsabakayı izleyen isimler arasında AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda taraftar vardı.   
Editör: TE Bilisim