1967 yılında Ordu'da Ali Ataoğlu tarafından kurulan, İtalyan Fiorentina, Türkiye'de Samsunspor, Adana Demirspor, Karşıyaka, MKE Ankaragücü ile kardeş takım olan, 1978-79 sezonunda UEFA Kupası'nda o dönemin Avrupa'da en çok ses getiren takımlarından Baník Ostrava'yı 2-0 yenen, 2010-11 sezonunda 1.Lig'den Play-off şampiyonu olarak Süper Lig'e yükseldikten sonra kaderine terk edilen efsane Orduspor, yeniden yeşil sahalara dönüyor.

Kurulduğu günden bugüne İsfendiyar Açıksöz, Lefter Küçükandonyadis, Kadri Aytaç, Fevzi Zemzem, Yücel İldiz, İsmail Kartal, Metin Diyadin, Hector Cuper, Ziya Doğan gibi ünlü isimlerin teknik direktörlüğünü yaptığı efsane Orduspor ile ilgili son durum açıklaması Ordu Valisi Tuncay Sonel'den geldi.

YARINDAN İTİBAREN SAHALARDA OLACAK

52 Orduspor ve Orduspor 1967 gibi Ordu takımlarıyla zaman zaman karıştırılan Hamdi Işık'ın başkanı olduğu efsane Orduspor'a ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Vali Sonel, "Ordu'muzun ve ülkemizin değerlerinden Orduspor yarın sahalara dönüyor. Hasret bitiyor. Çok şükür. Çok uğraştık, ama değdi. 188 TFF sicil nolu Orduspor'umuz 2.Amatör Küme'de sahalara dönüyor" ifadelerini kullandı.

Akkuş Belediyespor ikinci yarı ilk maçında kazandı Akkuş Belediyespor ikinci yarı ilk maçında kazandı

Editör: TE Bilisim