ORDU - 19 Eylül Stadyumu'ndaki karşılaşmayı İzmir'den gelen yaklaşık 25 kişilik Bucaspor taraftarı da izledi. 90 dakika boyunca oturmayan Bucaspor taraftarları, maçın sonunda takımlarını alkışlarla soyunma odasına gönderdi. Orduspor taraftarlarının sayısı ise önceki hafta karşılaşmalarına oranla biraz daha arttı ancak mor beyazlı ekibin yenilmesi, taraftarları çileden çıkardı.  

STAD: 19 Eylül
HAKEMLER: Suat Arslanboğa(**), Ömer Tevfik Özkoç(***), Murat Temel(***)
ORDUSPOR: Alişan(*), Erkan Sekman(*)Dk.55 Tandia(**), Volkan Koçaloğlu(*), Ufukhan(*), Mesut(*), Emrullah Kokoç(*), Yusuf(*), Yasin Şahan(*)(Dk.58Landel(*), Volkan Özcan(*), Ziya Alkurt(*)Dk.75 Umut(*), Yasin Ozan(**)
BUCASPOR: Çağlar(**), Nsaliwa(***)Dk.90 Burak(*), Emre(**), Emin(**), İskender(***), Luiz Henrique(***), Mehmet(**)Dk.80 Kamil(*), Erkan(**)Dk.66 Ferhat(*), Yasin(***), Gökhan(**), Batuhan(**)
GOLLER: Dk.17 Nsaliwa, Dk.44 Emre, Dk.90 İskender (Bucaspor), Dk.25 Yasin Ozan (Orduspor)
SARI KARTLAR: Dk.15 Nsaliwa, Dk.36 Erkan, Dk.38 İskender (Bucaspor), Dk.24 Erkan, Dk.88 Landel (Orduspor)

İLK YARI: 
Dakika 1: Karşılaşmanın ilk vurunu konuk takım Bucaspor'dan geldi.

Dakika 12: Yasin Ozan'ın ara pasıyla konuk takım cezaalanı içinde topla buluşan Ziya'nın şutu savunmadan döndü. 

Dakika 17: (GOL) Erkan'ın kullandığı köşe vuruşunda topa gelişine vuran Nsaliwa meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

Dakika 25: Orduspor'da Yusuf'un verdiği ara pasla buluşan Yasin Ozan, topu ağlara filelere gönderdi ve skora denge getiren gole imzasını attı: 1-1.

Dakika 38: Karşılaşmanın bu dakikasında Orduspor'da heyecanlı anlar yaşandı. Hakemin el hareketiyle penaltı kazandığını zanneden Orduspor bir anlığına heyecanlandı ama bu heyecan da kısa sürdü. TRT spikeri bile karşılaşmanın 38. dakikasında orta hakem tarafından verilen endirekt serbest vuruşu penaltı diye anons etti. Daha sonra hatasını düzelterek pası orta hakeme attı. Hakemin penaltı noktasını işaret ettiğini ancak sonra karar değiştirdiğini söyledi. "Yardımcı hakem kulaklığıyla orta hakemi uyarmış olabalir" diyerek de kendini savunmaya çalıştı. 

Dakika 43: Erkan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda topu ön direğe gönderdi. Emin Aladağ Orduspor cezaalanına ortaladı, Yasin Avcı topa kafayla yanıt verdi ve Bucaspor'un 2.golünü attı.

Dakika 45: Volkan Koçaloğlu arka savunmadan gelen topa uzaktan yüksek şut vurdu, Bucaspor kalesinin solundan top auta çıktı. Bu sırada karşılaşmaya 1 dakika ilave edildi. İlk yarının son düdüğüyle Bucaspor, ev sahibi takım Orduspor karşısında maçın ilk yarısını 2-1 kazanarak soyunma odasına gitti. 

İKİNCİ YARI:
Dakika 46: Karşılaşmanın ikinci yarısı Suat Arslanboğa'nın düdüğünün ardından Orduspor'un vuruşuyla başladı.

Dakika 50: Mehmet'in cezaalanının solundan kale önüne yaptığı ortaya Mesut kritik bir kafa vuruşuyla topu kornere gönderdi. Üçüncü gole çok yaklaştı Bucaspor. 

Dakika 52: Ziya orta alana gelen topla Bucaspor cezaalanına kadar çok etkili girdi. Çok az adamla yakaladı ancak Ziya dengesini kaybedince şut çekme şansını yakalayamadan topu kaptırdı. Uzun bir topla kontraatağa çıkan taraf Bucaspor oldu, Mehmet cezaalanının dışından çok sert vurdu, Alişan topu kornere çeldi. 

Dakika 55: Karşılaşmanın ilk oyuncu değişikliği Orduspor'da yapıldı. Erkan Sekman'ı oyundan alan Teknik Direktör Ziya Doğan, Souleymane Tandia'yı oyuna dahil etti. 

Dakika 57: Orduspor üst üste pozisyonlar elde etti. İlk hamlede Çağlar karşıladı, seken topu Yusuf tekrar kaleye gönderdi ancak Luiz Henrique'ye çarparak yumuşayan topu konuk takımın file bekçisi sahip oldu.

Dakika 58: Orduspor'da ikinci oyuncu değişikliğine gitti Ziya Doğan. Yasin Şahan'ı oyundan aldı, Landel'i sahaya sürdü. 

Dakika 64: Orduspor Ziya ile kontraatak şansı yakaladı ancak hakemin düdüğü olmadığı halde bu şansını değerlendirmeyerek sakatlık yaşayan Erkan Taşkıran için topu taca atınca taraftarların tepkilerine neden oldu. 

Dakika 66: Erkan Taşkıran sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemeyince yerine Ferhat Çulcuoğlu girdi, Bucaspor 2-1 üstün oynadığı karşılaşmada ilk oyuncu değişikliğini de böyle yaptı. 

Dakika 69: Sağ çaprazdan serbest vuruş hakkı kazanan Bucaspor'da İskender direk kaleye vurdu ancak büyük farkla top üstten auta çıktı.

Dakika 77: Ziya oyundan alındı, Umut Sönmez bu dakikadan itibaren oyuna dahil oldu Orduspor'da.

Dakika 80: Mehmet İncebacak Bucaspor'da oyundan alındı, Berkin Kamil Arslan oyuna dahil oldu karşılaşmanın son 10 dakikasında. Bucaspor'un da ikinci oyuncu değişikliği oldu.

Dakika 83: Orduspor'da Yasin çok müsait bir pozisyonda cezaalanı çizgisinde topla buluştu, etkili bir vuruş yapmak istedi ancak Gökhan Sinanoğlu'ndan seken top kornere gitti. Mor beyazlı ekip beraberlik şansı bulacağı bu pozisyondan yararlanamadı. 

Dakika 88: Orduspor'da Landel, orta alandan yüksekten gelen topla Bucaspor kalesinin önünde buluşmak isterken bir anda kendini yere bırakınca, hakemi aldatmaya yönelik hareketi gerekçesiyle sarı kart gördü.

Dakika 90: Orduspor'da topla buluşan Landel, iki futbolcunun arasında kalarak yere düşürüldü ancak orta hakem Suat Arslanboğa, ilginç bir tavırla devam işareti yaptı. Orduspor taraftarlarından da tepki gördü. Bu arada karşılaşmaya 4 dakika ilave edildi. Bucaspor'un 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor bu dakika itibarıyla.

Dakika 90+1: Nsaliwa yerini Murat Cankut'a bıraktı. 

Dakika 90+2: Orduspor'da Kaptan Volkan Koçaloğlu, sağ kanattan Orduspor cezaalanına girmek isteyen Yasin'i düşürünce sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 90+2: Berkin serbest vuruşu kullandı. Orduspor kalesinin önüne düşen topu İskender yükseldi, kafayla Orduspor kalesine gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı. Orduspor 1, Bucaspor 3. Orduspor taraftarları bu golün ardından "Yönetim istifa" tezahüratları yaptı. Teknik Direktör Ziya Doğan da bu golün ardından gitti, yedek futbolcuların yanına oturdu.

Dakika 90+4: Maçın hakemi Suat Arslanboğa, karşılaşmanın son düdüğünü çaldı ve karşılaşmaylı bitirdi. Bucaspor, Orduspor karşısında 3 puanı, attığı 3 golle altı.
Editör: TE Bilisim