ORDU - Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştirerek Ordu'da spor camiasının önde gelen isimlerini tek çatıda toplayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sporun barış, birlik ve beraberlik demek olduğunu belirterek, yapılan bütün çalışmaların da bu noktadan hareket ederek hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Yılmaz, hem siyasi, hem belediyecilik ve hem sportif alandaki çalışmalarını bu noktadan hareket ederek hayata geçirdiklerinin altını çizdi, her alanda Ordu'da başarının mutlaka birlik ve beraberlikle geleceğinin vurgusunu yaptı. 

Futbol noktasında yeni sezonda Ordu Futbol Kulübü'nün Spor Toto 3.Lig'de mücadele edeceğini belirten Başkan Yılmaz, yapılan bu hamlenin siyasi değil, tamamen teknik ve zaruri bir hamle olduğunu söyledi. 1967 yılında kurulan Orduspor Kulübü'nün bugünkü durumunun çok da çözülebilir olmadığını dile getiren Başkan Yılmaz, "En son kongreyle birlikte Orduspor'un kamuoyuna deklare etmiş olduğu 104 milyonluk borcu var. Bu borcun kontrol edilebilir, sürdürülebilir ya da eritilebilir olduğuna dair şehrin ya da bir kimsenin lehte kanaati yok, çünkü şehrin ekonomisi belli. Ordu Futbol Kulübü'nün geçen sene, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle birlikte maliyeti, 2 milyon 700 bin liradır. Bu yıl üçüncü ligde oynayacak takımın maliyeti ise 4 ila 6 milyon lira arasındadır. İkinci lige çıktığınız takdirde de 8-12 milyon lira arasındadır. BAL liginde hiçbir resmi geliriniz yok, ama üçüncü ligde ki gelmeye başladı sadece 1,5 milyon liranın üzerinde para geliyor. Bir de sistem diyor ki, o ilin profesyoneldeki en üst takımı kimse, stadyumu o kiralar. Kombine satışlarını o yapar, reklam gelirlerini o alır diyor. Reklam glirleri ve sponsorluk ücretleriyle birlikte Ordu FK kendi kendini çevirebilecek bir bütçe çıkarır" dedi. 

"SORUN ENVER YILMAZ'IN OTURDUĞU KOLTUK" 

Ordu için her zaman iyi işler yapmak adına çalıştıklarını dile getiren Başkan Enver Yılmaz, "Ben kaç senedir milletvekilliği yaptım biliyorsunuz. Hep tartışılan bir adam oldum. İstanbul milletvekili oldum. Herkes dedi ki, bu adam ne iyi adammış. Sonra İstanbul'daki arkadaşlara dedim ki, sorun Enver Yılmaz'ın oturduğu koltukta. Bu koltukta, Ordu'da oturursa kötü adam oluyor, İstanbul'da oturursa iyi adam oluyor. O yüzden biz iyi adamız. Bu iyi adamlığın sonuçlarını ve göstergelerini Allah izin verirse, bugünkü tohumlar ileride kendisini gösterecek. Biz ekiyoruz şimdi. O kadar çok ekiyoruz ki, siz değişimi dönüşümü şehrin içindesiniz, fark etmiyorsunuz. 2017 yılının sonuna kadar bizim çalışmalarımız yeraltındaydı. 2018'den itibaren göreceksiniz. Binalar, yollar, sahil, tesislerdi. Hafif görmeye başladı. Biz Ordu'da değişim ve dönüşümde devrim yapıyoruz. Türkiye'de model gösterilen bir şehiriz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim