Ordu'nun spor tarihinde voleybolda bir ilk yaşandı. Alpaslan Endüstri Erkekler 1.Ligi'nde mücadele eden Akkuş Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, 2022-2023 Play-Off final maçında rakibi Milas Belediyespor'u setlerde 3-1'lik skorla geçerek adını Ordu'nun spor tarihine yazdırdı.   

Halkbank, Ziraat Bankkart, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımların mücadele ettiği Axa Sigorta Efeler Ligi'nde, artık Akkuş Belediyespor da Ordu'nun temsilcisi olarak mücadele edecek. 

Efeler Ligi'nde Akkuş temsilcisi Galatasaray'ı devirdi Efeler Ligi'nde Akkuş temsilcisi Galatasaray'ı devirdi

AKKUŞ BELEDİYESPOR'A TEBRİK YAĞDI

Sevindirici haber, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci'den geldi. Başkan Demirci "Veee hakettiğimiz yerde, Efeler Ligi'ndeyiz. Erkekler Voleybol 1. Ligi play-off final ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek Efeler Ligi'ne yükseliyoruz. Küçük Şehrimizin büyük hikayesini yazan takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel bu tarihi başarı nedeniyle "Başarı hikayesinin tüm kahramanlarını tebrik ediyorum" diyerek kutladı. 

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız da, "Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde "Efeler Ligine" yükselen Akkuş Belediyespor'umuzu tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen  sporcularımıza, teknik ekibe  ve  desteklerinden dolayı Akkuş Belediye Başkanımız Sayın İsa Demirci'ye teşekkür ediyorum" mesajını yayınladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da başarı paylaşımında, "Akkuş Belediyespor'umuzun Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde geçen uzun ve zorlu mücadelesinde canla başla destek olan; Ordu'nun adını Egeler Ligi'nde duyurarak göğsümüzü kabartan Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirce ve yönetimini tebrik ediyor; bu tarihi başarının hikayesinde emeği geçen ve imzası olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ordu'muza ve Akkuş'umuza hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı da sosyal medya paylaşımında "Erkekler Voleybol 1. Ligi Final ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor'umuzu en kalbi duygularımla kutluyorum. Başarılarınız daim olsun" ifadelerini kullandı. 

CHP Ordu Milletvetvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da tebrik mesajında, "Erkekler Voleybol 1. Ligi Final maçını kazanarak Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor'u tebrik ediyorum" şeklinde paylaşımda bulundu. 

Aynı zamanda Ordulu olan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran da Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "O sene bu seneydi! Tebrikler şampiyon Akkuş Belediyespor! Bekle bizi Efeler Ligi. Bu başarı hikayesinin tüm kahramanlarına şükranlarımızla" ifadelerini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler de, tebrik mesajını Twitter'da yayınladı. Başkan Güler, "Ülkemizin yükselen yıldızı Ordu'muz her alanda olduğu gibi sporda da başarıdan başarıya koşuyor. Erkekler Voleybol 1. Ligi final maçını kazanarak Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor'umuza bizlere bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Tebrikler bizim çocuklar" paylaşımında bulundu.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de sosyal medya hesabından yaptığı tebrik paylaşımında "Tebrikler Şampiyon!Erkekler Voleybol 1.Ligi Final ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek  Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor takımımızı yürekten kutluyorum. Akkuş Belediye Başkanımız Sayın İsa Demirce başta olmak üzere bu başarı hikayesinin kahramanlarına ve şampiyonluğun haklı gururunu yaşayan tüm Akkuşlu hemşehrilerimize gönül dolusu selam ve sevgilerimi sunuyor, Akkuş Belediyespor'a Efeler Ligi'nde başarılar diliyorum" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da mesajında, "Erkekler Voleybol 1. Ligi Final ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek Efeler Ligi'ne yükselen komşu ilçemiz Akkuş Belediyespor Voleybol Takımı'nı ve emeği geçenleri kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Gençtan da Akkuş Belediyespor'u tebrik etti. Başkan Gençtan, "Tebrikler Akkuş Belediyespor ve taraftarları Teşekkürler İsa Demirci Başkanım ve destek veren tüm hemşehrilerimiz, teşekkürler bize bu gururu yaşatanlar! Şampiyon Akkuş Belediyespor" paylaşımında bulundu. 

Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva da mesajında, "Tebrikler Akkuş Belediyespor ve taraftarları. Teşekkürler İsa Demirci Başkanım ve destek veren tüm hemşehrilerimiz, teşekkürler bize bu gururu yaşatanlar! Şampiyon Akkuş Belediyespor" ifadelerini kullandı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de tebrik mesajında "Ordu spor tarihinde bir ilk! Akkuş Belediyespor Efeler Ligi'nde. Erkekler Voleybol 1. Ligi Final etabının ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor'umuzu ve Akkuş Belediye Başkanımız Sayın İsa Demirci'ye kutlarım" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin de "Seninli gurur duyuyorum Akkuş. Erkekler Voleybol 1.Ligi Final ikinci maçında Milas Belediyespor'u 3-1 yenerek Efeler Ligi'ne yükselen Akkuş Belediyespor'umuzu tebrik ediyor, Efeler Ligi'nde ilimizi temsil edecek olan kulübümüze başarılar diliyorum" şeklinde paylaşımda bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili aday adayı Engin Tekintaş da yaptığı paylaşımda, "Ordu'muz sporun ve sporcunun şehri olma yolunda ilerliyor.Gençlerimizin,takımlarımızın en iyi şekilde hazırlanması/yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Erkekler Voleybol 1. Liginde Efeler Ligine yükselen Akkuş Beledeyispor'u tebrik ediyorum" dedi.
 

Editör: TE Bilisim