Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesinde toplam test sayısı 1,5 milyonu geçerek 1 milyon 508 bin 824 oldu. İyileşen sınırı ise her geçen gün toplam vaka sayısına biraz daha yaklaştı, 104 bin 030 oldu.

Koronavirüs'te bugün ise 34 bin 821 kişiye test yapıldı. Günlük vaka sayısı bin 635 olarak açıklandı. Sadece bugün 55 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı ise 4 bin 007 oldu. Sadece bugün iyileşen sayısı ise 2 bin 315 oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplam test sayısında 1,5 milyonu geçtik. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Toplam vaka sayımızda iyileşme oranı yüzde 71,8. Yeni hayat tarzımız kontrollü sosyal hayat, yani hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1, 5 metre Sosyal Mesafe" açıklamasını yaptı.

ORDU'DA BÜYÜK BAŞARI

Koronavirüs ile mücadelede Ordu'da ise şimdilik işler yolunda gidiyor. Son 3 gündür Ordu'da yeni vakaya rastlanmazken, Ordu Valisi Seddar Yavuz "Kurallara ve kararlara uymada gösterdiğiniz özen ve dikkat sayesinde günlük vaka sayıları bir, iki rakamlarına kadar düşmüştür. Kendinizi tebrik edin. Bende sizleri, sağlık çalışanlarımızı ve sahada emek veren herkesi tebrik ediyorum" dedi. 


 

Editör: TE Bilisim