İlk günde 100 bin imzayı bulabileceğini açıklayan ancak 3 günün sonunda sadece 69 bin 038 imzaya ulaşabilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldıklarını açıkladı. Böylece Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden sonra Yeniden Refah Partisi ile Cumhur İttifakı'nın siyasi birleşimi 4 partiye ulaşmış oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nı 'blok' şeklinde tanımlayan Erbakan, "Bu bloğun ülkemize ve milletimize fayda sağlayamayacak bir blok olduğunun görmemizin de çok büyük etkisi olmuştur" ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı

İşte Erbakan'ın o açıklamaları:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti üzerine saat 12:00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldik. Yeniden Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisiyle uzlaşmaya vardık." 

"Cumhur İttifakı'nın karşısındaki bloğun, ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli bir rol oynamıştır. Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, ideolojik olarak geçmişten yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ve ortaya koydukları hedefler, projeler, söylemler dolayısıyla ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek bir oluşumdur, bir bloktur. Biraz evvel söylediğim gibi Cumhur İttifakı ile seçimlere girme kararımızın alınmasında başından beri talep ettiğimiz prensiplerimiz hususunda uzlaşmanın sağlanması kadar, Cumhur İttifakı'nın karşısındaki bu bloğun ülkemize ve milletimize fayda sağlayamayacak bir blok olduğunun görmemizin de çok büyük etkisi olmuştur." 

"SİYASETİ TİCARET DEĞİL İBADET OLARAK YAPIYORUZ" DEMİŞTİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, ilk görüşmenin sonunda yaptığı açıklamasında da oldukça kulak tırmalayıcı ifadeler kullanmış "Yanlışa yanlış diyen, yapıcı muhalefet anlaşıyla sadece eleştiren değil, aynı zamanda çözüm önerilerini, somut projelerini ortaya koyan siyaset anlayışıyla Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeyen, siyaseti ticaret olarak değil, ibadet olarak yapan kadrolarıyla çok kısa süre içerisinde milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur. Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı, teferruatlı, istişareler ve müzakereler sonucunda, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz" diyerek Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yaptığını açıklamaştı. 

Editör: TE Bilisim