AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Eğer vesayetler geride kalmış olmasaydı, nasıl Devrim arabalarını yaptırmadılarsa devrin arabasını da yaptırmazlardı. Eğer Togg'u yapabilmişsek, vesayet geride kaldığı içindir." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi, Silivri Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile İstişare Toplantısı'na katıldı.

İlçe başkanlığında konuşan Kurtulmuş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok partili siyasi hayatındaki en önemli seçimlerinden biri olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "73 yıllık çok partili siyasi hayatımızda 5 kere darbe oldu. Darbe teşebbüsleri, muhtıralar, e-muhtıralarla hükümetlerin önü kesildi. Balans ayarlarıyla, demokraside halkın sesi kesilmeye çalışıldı. Bütün bunları yaşamış bir milletin çocuklarıyız. Ama Allah'a çok şükür bu millet hep demokrasiden, hep kendi iradesinin tecelli etmesinden, doğrunun, hakikatin güçlenmesinden yana oy kullandı. Bu seçim de Türkiye siyaseti için yeni bir milattır, yeni bir başlangıçtır, yeni bir sayfanın açılmasıdır." diye konuştu.

İktidarları süresince yapılan yatırımları anlatan Kurtulmuş, "Bu kadar çok işin yapıldığını biliyoruz. Milletimiz de biliyor. Ama insanlar gördükleri hizmetleri, yaşadıkları gerçekleri zaten hep vardı gibi telakki edebilirler. Bunların kadir kıymetini en güzel şekilde bilmek lazım. Bizim de milletimize bu hizmetleri anlatmamız lazım." ifadesini kullandı.

İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması

Kurtulmuş, yaptıkları tüm icraatların üzerinde esas kazanımlarının iki noktada özetlenebileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bunlardan birisi, vesayetlerle mücadele edip Türkiye'de vesayeti artık geçersiz kılmamız, vesayeti bir şekilde tarihin tozlu raflarına geri göndermiş olmamızdır. Halen Türkiye'de kenarda köşede kalan, 'Acaba biz milletin sözünün üstüne bir şeyler yapabilir miyiz?' diyen, vesayet günlerini özleyenler yok da değildir. Ama siz iradenize sağlam sahip çıktığınız sürece, AK Parti Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bu mücadeleyi gerçekten büyük kararlılıkla sürdürdüğü sürece Allah'ın izniyle Türkiye'de beşeri anlamda milletin sözünün üstünde hiçbir söz olmayacak, hiçbir söze itibar edilmeyecek, hiçbir sözün hükmü geçerli olmayacaktır.

Eğer vesayetler geride kalmış olmasaydı, vesayet odaklarının gücü yerinde olsaydı, nasıl Devrim arabalarını yaptırmadılarsa devrin arabasını da yaptırmazlardı. Eğer Togg'u yapabilmişsek, vesayet geride kaldığı içindir. İkincisi ise bu milletin çok büyük bir öz güven kazanımı elde etmiş olmasıdır."

Editör: TE Bilisim