CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Halk Tv'de Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Özellikle belediye başkan adaylarını açıklamada belli bir plan ve disiplin içerisinde ilerlediklerini belirterek, "Takip ediliyorsak, biz takip ediliyoruz" diye konuştu.

Özellikle CHP'nin kalelerinden biri olan İzmir'in değerlendirmesini yapan CHP'li Torun, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının henüz belirlenmediğini belirterek, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'ye göndermede bulundu. Zeybekçi'nin "Hep İzmir'i AK Partili yapmaya çalıştık, aslında AK Parti'yi İzmirli yapmalıyız" sözleri karşısında "İzmirli bunu değerlendirecektir" diye Torun şu ifadeleri kullandı: 

"Çağdaş, aydınlık İzmirli ve her zaman söylediğim gibi Cumhuriyet değerlerine bağlı, bir çok sefer AKP tarafından da ifade edilen özgürlüğüne düşkün İzmirli, mutlaka bunları değerlendirecektir. Ben inanıyorum İzmir yine aydınlık yüzünü, çağdaşlığını, o bilgeliğini ortaya koyacaktır ve mutlaka sosyal demokrat belediyeciliği orada tekrar göreve getirecektir. Ben öyle bakıyorum. Sayın Zeybekçi belki geçmiş görevlerde belediye başkanlığı yapmış olabilir, ama İzmir gerçekten başka bir yerdir. İzmir'in davranışları, gelenekleri, yaşam biçimi, hayata bakışı çok farklıdır. O yüzden İzmirli mutlaka kendine yakışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı değerlendirecektir." 

"İZMİR'İ AK PARTİLİ DEĞİL, AK PARTİ'Yİ İZMİRLİ YAPMALIYIZ" DEMİŞTİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Nihat Zeybekçi Hürriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajında, hayat tarzına müdahale edilmesinden endişe eden İzmirliler'e seslenmiş, "Demek kendimizi anlatamadık, biz hep İzmir'i AK Partili yapmaya çalıştık, aslında AK Parti'yi İzmirli yapmalıyız ve ideolojik duvarın ötesine geçmeliyiz" demişti.

Editör: TE Bilisim