Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün stoklarındaki 2019 yılı fındığını serbest piyasa fiyatlarının 1,5 TL üzerinde satacağını açıklamasının ardından AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin şaşırtıcı bir açıklamaya imza attı.

"ARKANIZDA O ESKİ HÜKÜMETLER YOK"

"Yıllarca fındığımızı depolarda çürütüp yağlığa ayıranların hiç konuşmaya hakkı yok" diyen Tomakin, AK Parti'de Kocaali İlçe Başkanlığı görevini yaptıktan sonra 2007'de FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı seçildiğini unuttu, "İki çift laf da FKB'ye söylemek isterim. Asıl görevi fındığa yeni pazarlar bulmak, fındığı mamül yaparak en iyi şekilde piyasaya sunması gerekirken, sonra da marketçiliğe başlayan üreticinin fındığına talibiz diye açıklama yapıyorlar. Sizen hangi üretici güvendi de fındık verdi? Bugüne kadar kaç ton fındık aldınız üreticiden? Sizin zamanın hükümetleri ile birlikte olup beceriksiz, basiretsiz ellerinizde fındık yerlerde sürünmedi mi? Fındık tam da değerini bulmuşken, yeniden mi Devletin hazinesine tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz diktiniz? Şunu bilin ki, arkanızda o eski hükümetler yok, siz ancak kendi kendinizi avutursunuz" dedi.

BAYRAKTAR, AK PARTİ HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE GELMİŞTİ

1 Aralık 2007'de gerçekleştirilen FİSKOBİRLİK Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Lütfü Bayraktar, öncesinde AK Parti Kocaali (Sakarya) İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş, 27'nci Dönem Genel Seçimleri'nde AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı olmuş ve AK Parti'nin 7'nci sıra Milletvkili Adayı olmuştu. 

Editör: TE Bilisim