AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü tarafından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" konulu söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı.

Üniversiteli gençlerden birinin "TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını gerçekçi buluyor musunuz?" sorusunu verdiği yanıtta, "TÜİK'le ilgili tartışmaya girmek istemiyorum" dedi ve bu rakamları bir kurumun belirlemesi gerektiğine işaret ederek, "Adı üstünde Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin istatistik bilgilerini Cumhuriyet tarihi boyunca toparlayan bir kurumdur, bunları değerlendirir. Kendi elinde başka birtakım bilgiler olanlar bunları kamuoyuyla paylaşabilir, hiçbir şey yok ama sonuçta resmi işlem yapmanız için elinizde resmi bir kurumun verisi olması lazım, Türkiye İstatistik Kurumu da bu kurumdur. Bunun üzerinden bir algı oluşturmaya çalışmak, 'Efendim, kusura bakmayın, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceğiz.' Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir" dedi.

"İÇKİ İÇERKEN FİKİR SÖYLEYEN ADAMLARA MI GÜVENECEKSİN?"

Kurtulmuş sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Merkez Bankası'na güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvenmeyeceksin, Türkiye'nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de, filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?"

SİYASETTE 'İÇKİ' POLEMİĞİ

Aynı zamanda Ordulu olan Kurtulmuş'un bu sözlerine CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt çok sert tepki gösterdi. CHP'li Adıgüzel Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Numan Kurtulmuş'un kendi ili Ordu'ya da, Türkiye'ye de tek kuruş faydası olmadığı gibi, 'ayık' olmayı 'uyanık' olmak gören adamları ise, Ordu'yu soyup soğana çevirmek, Ordu'nun derelerini yandaşlara talan ettirmek ile mesguller. Ama bekleyin geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, AK Parti Yozgat Merkez İlçe eski Başkanı K.K. üzerinden Kurtulmuş'a yüklendi; "AKP Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP'liler içki masasında fikir üretmekle meşguller demişti ki; AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanı'nın kokain çekme görüntüleri, sosyal medyaya düştü. Numan Efendi! Sizinkiler böyle mi fikir üretiyor? Pudra şekeri deme sakın." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim