MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de gündem dışı söz alarak fındık üreticileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tedbir alınması gerektiğini, alınmadığı takdirde de 2019 seçimlerini işaret ettti.  

İşte MHP'li Enginyurt'un açıklamaları: 

"İhracatta payı yüzde 1,5. Yani 1.7 milyar dolar olan bir ürün. Türkiye'de ithal edilmeyen ürünlerin başında gelen, bize göre milli bir ürün. Malesef özellikle bu yıl yetim bırakılan bir ürün. Kaderine terk edilen bir ürün. Fındık sezonu başlarken, iktidar partisi milletvekilleri arkadaşlarımıza, ağabeylerimize rica ettik. Dedik ki, bizi de yanınıza alın. Ordu, Giresun, Trabzon CHP milletvekilleriyle beraber olalım. Bu fınhdık konusunda birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirelim, Maliye Bakanımız bilgilendirelim, Tarım Bakanımızı bilgilendirelim. Zira ortada net anlatılmayan bir durum var. Özellikle iktidar partisindeki milletvekili arkadaşlarımız maalesef fındığın 12 lira gibi bir rakamın yeterli olduğu kanaatinde ve bundan hareketle bu konuyu gündeme getirmemek için büyük bir gayret gösteriyorlar. Aslında kendileri de bunun yeterli olmadığını bizim kadar biliyorlar. Zira, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, seçimlerden önce TMO fındık alacak diye bağırdı. Seçim bitti, Twitter'dan biraz sonra TMO fiyat açıklmayacak dedi. Yetmedi 2 gün sonra bir televizyon kanalında az sonra fındık fiyatı açıklanacak dedi. Sayın Nurettin Canikli Giresun'da bir toplantıda TMO fıhdık alacak, hem de 15 liranın üzerinde alacak dedi. Büyük beklentiler içerisine girdik, ama maalesef son olarak Ulaştırma Bakanımız Sayın Cahit Turhan ve Şenel Yediyıldız şöyle dediler. İyi ki TMO piyasaya girmemiş, 12 lira, 13 lira yeter. Yetmez arkadaşlar. Ordu ve Giresun yüksek eğimli bölge. Nüfusu yaşlı, 1 dönüm arazide en fazla 80 kilo fındık üretiliyor. Dolayısıyla maliyetler 11 liranın altında değil, bunun derhal çözümlenmesi gerekiyor."

"Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum ve diyorum ki; Sayın Cumhurbaşkanım AK Partili fındıkla ilgili milletvekilleri sizi doğru bilgilendirmiyor. Sayın Cumhurbaşkanım, sen Myanmar'da, Arakan'da, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de dünya müslümanlarının derdiyle dertlenen bir Cumhurbaşkanı olarak 8 milyon üreticiyi görmemezlikten gelecek birisi değilsin. Sana milletin adamı sıfatını yakıştırdılar, milletin adamı milletin derdiyle dertlenir, milletin derdiyle ilgilenir. Bizim derdimiz büyük. Üreticinin derdi büyük. Sıkıntı hakikaten büyük, bunu muhalefet adına söylemiyoruz. Birileri diyor ki, siz AK Parti'yle beraberdiniz de niye muhalefet ediyorsunuz? Tamam da, fındık fiyatlarını AK Parti'ye sormayacağız da, bizim köyün camisinin imamına mı soracağız? Bizim mahallenin bakkalına mı soracağız? Dolayısıyla biz de size soruyoruz. Siz de ulaştırın derdimizi, biz ulaşamıyoruz, anlatamıyoruz. Bu fındık meselesinde gelin üreticinin derdine çözüm getirelim diyorum. Bu çözüm aynı zamanda 2019'da sizin de hayrınıza olur. Aksi halde işiniz çok zor olur." 

Editör: TE Bilisim