ORDU - Cumhuriyet Halka Partisi Ordu İl Başkanlığı binasında beraberindea İl Başkanı Osman Güngör ve Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal ile birlikte basın toplantısı düzenlene Ordu eski Belediye Başkanı Seyit Torun, hakkındaki iddialara yanıt verdi, gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı. Ordu Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne kamu borçları ve yatırım taksitlerinden başka birşey bırakmadığını söyleyen Torun, "Söyledikleri borcun dörtte birini dahi bırakmadık" dedi ve şöyle devam etti:

"Onların söylediği borçların dörtte birini dahi bırakmadık. Beşte birini dahi bırakmadık. Orada kayıtlarda var. Ellerinde resmi belge varsa da rahatlıkla açıkmlayabilirler. Bizim yaptığımız yatırımlar da ortadadır. Ortaya çıkardığınız borç da tamamen kamu borcudur. Yani vergi ve sigorta borcudur. Bunun dışında da bir borcumuz yok. Devam eden yatırımların taksitli borçlarıdır. Onlarda zaten yaptığımız yatırımların hepsi de kendi kendini ödeyen yatırımlardır. 

"ORDU"DA ÜZÜLDÜĞÜM TEK ŞEY"

Kendisinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir şey yapmamış gibi gösterildiğini söyleyen eski Belediye Başkanı Seyit Torun, "Ordu'da üzüldüğüm tek şey şu. Sanki geçmişte hiçbir şey yapılmadı ve bir enkaz vardı. Bir enkaz edebiyatı üzerinden yapılmak isteniyor. Yeni şeyler söylemek lazım. Ordu'ya ne katılacak, Ordu daha ileriye nasıl gidecek onların konuşulması lazım" dedi.

"GERİDE YAPILANLARLA UĞRAŞMAK ACİZLİKTİR" 

Torun sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürekli geriye dönerek, sürekli geride yapılanlar uğraşmak acizliktir. Birşey yapamamanın verdiği bir feryattır. Bundan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri bence geçmişle uğraşma yerine, geçmişi sürekli gündeme getirme yerine ileriye bakıp, Ordumuza her noktada yatırımları nasıl büyütebiliriz, vatandaşlarımızın yaşam standartını, yaşam kalitesini nasıl arttırabiliriz, bunun peşinde olmalıdır. Bu sürekli temcit pilavı gibi bunları gündeme getirmek acizlikten başka birşey değildir"

"CHP'LİYİM, NEREDE GÖREV VERİLİRSE YAPARIM"

Kendisinin Cumhuriyet Halka Partili olduğunu söyleyen Ordu eski Belediye Başkanı Seyit Torun, "Ben Cumhuriyet Halk Partili'yim. Sonuçta nerede görev verilirse orada görev yaparım. O kimliği taşımak da benim için büyük bir onur. Görev talep edilmez, verilir." diye konuştu.

"SİYASETE SAMSUN'DAN MI DEVAM EDECEK?

Uzun süredir ticari işi nedeniyle Samsun'da bulunan Torun, siyasete Samsun'dan devam edip etmeyeceği yönünde kamuoyunda konuşulanlara da yanıt verdi, "Samsun'da siyaset söz konusu değil" dedi. Torun, şöyle devam etti: "Tabi Samsun'da bir özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalışıyorum, mecburen oradayım ama benim evim burada, herşeyim burada. Benim Ordu'dan başka bugüne kadar hiçbir sevdam olmadı. Ordu sevgisinden başka yüreğimde başka birşey taşımadım. Samsun'u da seviyorum ama orada siyasetle ilgili en ufak bir çalışmam yok. Sadece bulunma nedenim ticari nedenlerden dolayı"

"600 KİŞİYİ İŞE ALMAMIZ TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın seçimlerden bir gün önce Ordu Büyükşehir Belediyesi kadrosuna 600 kişiyi kattığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Torun, "Seçimlerden bir gün önce 600 kişiyi işe almamız teknik olarak mümkün değil. İkincisi, aldık madem siz çıkardınız. Çıkardığınız insanların belgesini sunun veya aldığınız insanların belgesini sunun. Bu bence, tabi seçim esnasında bir çok kişişe iş vaadinde bulunuldu. Çok geniş bir kitleye iş vaadinde bulunuldu. Bunlara sadece emniyet tedbiri olarak, bakın geçmişte belediye dolduruldu. İşte şu kadar işçi vardı yapacağımız birşey yok. Biz Ordu Belediyesi'nden ayrıldığımızda hepsi 960 kişi zaten. Malesef bu 1800 kişi gibi algılatılıp sanki düşürülmüş gibi, ben orada kayıtlar zaten rahatlıkla öğrenebilirsiniz. ORBEL'i dahil, toplam işçi-memur 960 kişidir. bu rakam sürekli gündeme getirilip abartılarak iş vaadinde bulunulan kişilere bir gerekçe olarak, bir mazeret olarak sunuluyor. Bu yanlış, bu yanlışlığı malesef seçimlerde, seçimlerden sonra, bugün, yarın tekrar gündeme getiriyorlar. Ordu'nun hizmete ihntiyacı var, Ordu'nun mazerete ihtiyacı yok. Göreve gelen arkadaşlarımız da çok büyük vaatle geldiler, Ordu insanına çok büyük sözler verdiler. Sayın Başbakan'ın, şimdiki Cumhurbaşkanımızın arkalarında olduğunu ve bütün devlet ve Hükümet imkanlarının ellerinde olduğunu ve bu işi en iyi yapabilecekleri iddiasıyla geldiler ve Ordu halkı da kendilerinden hizmet bekliyor. Dedikodu, mazeret değil. Ordu halkı geçmiş yönetimi de, göreve gelen arkadaşları gayet iyi biliyor"

"İÇİM KANIYOR!"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın havuza gönderdiği personellerle ilgili de açıklama yapan Seyit Torun, "İçim kanıyor. Siz bir kepçe operatörünü bir müstahdem olarak veremezsiniz. Bir kepçe operatörünün yetişmesi yıllar alır. Siz bir kepçe operatörünün donanımını siliyorsunuz, tuvalet temizlettiriyorsunuz veya sokak temizlettiriyorsunuz. Bizim yüksek ücretle personel çalıştırdığımızı söylüyorlar ama bakıyoruz yüksek ücretle çalışan personel sayısı bugün oldukça arttı ve sadece boşaltılan yerler yeni kişilerle dolduruluyor. Bu kadrolar da yetkili kişilerden oluşmuyor. Biz o arkadaşlarımızı belli bir donanımı olduğu için aldık. Şimdi havuç adı altında birçok kuruma, faydası olamayacak yerlere gönderiyorlar. Bu da bence ciddi bir kayıptır." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim