"AK PARTİ'DE TELAŞ VAR, İLK DEFA ERKEN AÇIKLADILAR"

CNN Türk'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendilerinde özellikle aday açıklama noktasında herhangi bir gecikme olmadığını belirterek, "Bizde bir gecikme yok, AK Parti'de telaş var. Geçmiş seçim dönemlerine de bakarsanız, AK Parti ilk defa bu kadar erken aday açıkladı. Bu da içinde bulunduğu durumu izah ediyor. Bizim geç kaldığımız yok, çalışmalarımızı çok titiz devam ettiriyor, aday adaylarımızı değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde mutlaka adaylarımızı açıklayacağız. AK Parti bizim aday açıklamamızdan sonra aday açıklamaya karar verdi ve süreci takip etti. Dediğim gibi ilk defa da bu kadar erken aday açıkladı. Bu bütün siyasi çevrelerce de konuşuluyor, bunun erken olmasının dezavantajlı olduğu kendi kesimlerince de ifade ediliyor" şeklinde konuştu. 

"ORDU'NUN ADAYI 6 ARALIK'TA AÇIKLANABİLİR"

Ankara, İstanbul ve İzmir hariç 6 Aralık'ta yapılacak olan MYK sonrasında 300 belediye başkan adayını açıklayacaklarını belirten CHP'li Seyit Torun, "Görevini başarıyla sürdüren, halkımız tarafından teveccüh gören mevcut belediye başkanlarımız olacak. Bizim belediyemizin olmadığı yerlerde de gerçekten halkta heyecan uyandıran ve o büyükşehirde çok önemli hizmetleri ortaya koyacak olan isimleri açıklayacağız. Bir çok büyükşehrimiz olacak" demekle yetindi ancak başkent kulislerinden edinilen bilgilere göre Ordu'nun adayının da 6 Aralık'ta açıklanacak olan isimler arasında olabileceği yönünde oldu. 

"AK PARTİ'DE SIKINTI VAR"

AK Parti'nin geçmiş seçim dönemlerine oranla özgüven ve cesaret kaybı yaşadığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bir sıkıntı var, bir sorun var AK Parti'de. Seçimlerde önceden adayları açıklarken bir özgüvenle, bir cesaretle, farklı isimlerle açıklardı ama şimdi seçimi garanti altına almak amacıyla, seçimi kazanabilmenin endişesiyle, kaygısıyla aday tespiti yapılmış. Öyle görünüyor, yoksa İzmir'den de bir aday olabilirdi veya Ankara'dan da, ama görülüyor ki dışarıdan bir aday gösterilmişse AK Parti'nin bu seçimlerde ne kadar endişeli olduğunun bir göstergesidir bu. Seçimi güvence altına almak, garanti altına almak bir çalışma" şeklinde konuştu.

"HDP İLE RESMİ GÖRÜŞME YOK"

CHP-HDP ittifakı olur mu şeklindeki bir soruyu da yanıtlayan Torun, "HDP ile resmi bir görüşmemiz yok" diyerek açıkladı.

"CHP-İYİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ OLUMLU BİTECEK"

İyi Parti ile ittifak konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Torun, "Görüşmeler devam ediyor ama bu süreç içerisinde belli değerlendirmeler mutlaka olacaktır. Önümüzdeki dönemli illerle ilgili değerlendirmeler yapılırken veriler ortaya konulacak ve buna göre bir karar verilecek. Birliktelik yapılacaksa verilerle hareket edilecek, amacımız bu birliktelikten başarılar ortaya çıkarmak. Şu il senin, bu il benim, şöyle olsun, böyle olsun diye değil, verilerle hareket edilecek. Şu anda sahanın bilgisi var, belli anketler var, belli değerlendirmeler var. Bütün bu bilgiler ve veriler değerlendirilip süreç oluşturulur. Çok kısa sürede tamamlanacak. Bizim her zaman söylediğimiz bir süreç var. Elbetteki karşılıklı niyet çerçevesinde görüşmeler devam ediyor. Ben bunun da olumlu biteceği kanaatindeyim."

"BU SEÇİM AKP-MPH ADINA HÜSRANLA SONUÇLANACAK"

Tavanda kurulan ittifakın tabanda çok fazla karşılık bulmadığını gördüklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "AKP-MHP ittifakı kuruldu, ama yapılan anketlerde bunun tabanda çalışmadığı açıkça görünüyor. AKP seçmeninin büyük bir kısmı MHP'yi desteklemiyor, MHP tabanının büyük bir kısmı da AKP'yi desteklemiyor ve bu oran gittikçe de yükseliyor. Tablo çok değişti. Vatandaş artık yaşadığımız süreçten ciddi anlamda moral bozukluğu içerisinde, uyumsuzluk içerisinde ve umut arıyor. Bir yenileşme arıyor. Göreceksiniz bu seçimler, ciddi anlamda AKP ve MHP adına hüsranla sonuçlanacak" dedi.

Editör: TE Bilisim