İSTANBUL - Şişli'de 30 Mart'ta Belediye Başkanı seçilen Hayri İnönü'yle ters düşdükten sonra aynı zamanda oğlu olan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün istifasına kadar uzanan sürecin sonunda, Mustafa Sarıgül'ün 2015 seçimlerine Türkiye Değişim Hareketi'ni Türkiye Değişim Partisi olarak değiştirip seçimlere gireceği iddia edildi. Bu iddia, siyaset kulislerine de bomba gibi düştü. 

CHP ile uzun bir yol ayrılığından sonra 30 Mart seçimleri öncesinde yeniden CHP'ye dönen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, 2015 Haziran ayında yapılacak seçimlere parti olarak girme kararı aldığı öğrenildi.

Mustafa Sarıgül, 28 Eylül 2009'da Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) kurarak, içlerinde Ordu'nun da bulunduğu Türkiye'deki birçok ilde örgütlenmesini de tamamlamıştı. Ancak CHP'ye bir şans daha vermek adına 22 Haziran 2010'da da TDH'yi feshettiklerini açıklamıştı. Sarıgül'ün yaklaşık 4 yıldır aktif olmayan Türkiye Değişim Hareketi'ni yeniden başlatarak, Türkiye Değişim Partisi'ni kurma çalışmalarına başladığı iddia edildi. Sarıgül'ün 2005 yılında Yaşar Nuri Öztürk tarafından kurulan HYP'yi TDH ile birleştireceği, yeni partinin adının ise Türkiye Değişim Partisi olacağı öğrenildi.

10 Ocak 2015'te Ankara'da genel kurul toplantısı yapacak olan Sarıgül, partisini tanıtıp seçimlere gireceğini açıklayacak. Sarıgül, daha önce de 77 ilde örgütlenerek hızlı bir çıkış yapmıştı. 
Editör: TE Bilisim