ORDU - 23.Dönem MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, 24 yıllık partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasını kendisine ait sosyal medya hesaplarından yazılı olarak duyuran Yalçın, "Severek ayrılmanın yazısı bu. Hazin bir istifa öyküsü" diyerek başladı satırlarına.

"AŞKIM DEDİĞİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ"

MHP Ordu eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, oldukça duygusal satırlardan oluşan istifa yazısında, 24 yıllık partisi için, "Mukaddes bir göç, kınalı eller ile buluşturan bir göç" dedi, "İşte bunun için terkediyorum sevgilimi. Elveda aşkım benim, elvada vatanım, toprağım, bağışla beni" diyerek noktaladı. İşte o hüzünlü veda yazısı:

"BİR TÜR GÖÇ HİKAYESİ" DEDİ

"1993 yılında üniversiteyi bitirir bitirmez üye olduğum Milliyetçi Hareket Partisinden İSTİFA EDİYORUM. Hayatımın en zor imzasıdır attığım. En hazin imzası, en mutsuz. Lakin en haklı imzası. Aday yapılmadığımda aklıma gelmeyen bir imza bu, İtildiğimde, horlandığımda, hatta ihraç edilmek için disipline sevk edildiğimde dahi aklıma gelmeyen bir imza bu. Aslında istifa demek de doğru değil. Bir tür göç hikayesi bezimkisi. Tıpkı sürülerimize artık ot vermeyen eli bırakmak gibi, soyumuza su vermeyen elden gitmek gibi. Gölge etmeyen ağaca küsmek, av sunmayan ormana kızmak gibi. Anılarımızın muhteşem ama geleceğimizin karanlık olacağı belli diyarı terk etmek gibi. Orta Asya'dan çıkmak gibi. Bir kopuş değil bu. Reddi miras hiç değil. Unutmak değil. Yeni bir yurt aramak gibi, güvenli, verimli, ihtişamlı. Tarihi yeniden başlatmak gibi. Yeniden masallar söyletmek gibi, destanları yeniden yazmak gibi, Anadolu'ya yeniden yerleşmek gibi. Ne kaçış, ne kopuş, ne ihanet, ne dalalet. İlla vuslat, illa Vahdet. İlla bereket, illa bolluk için. Ayrılış değil, terk ediş değil, hazin bir göç hikayesi bizimkisi. Kınalı eller ile buluşturan bir göç. Adanmışlar ile buluşturan bir göç, sınanmışlar ile kaynaştıran bir göç, basiretsizlerle ayrıştıran bir göç. Mukaddes bir göç. Ne beylik davası, ne boyluk davası. Bir tek sebep İstikbal davası. Bunun içindir istifam. İşte bunun için göç ediyorum kınalı ellerin diyarına. Ha vatanıma, ha Allah'ıma, ha atama. İşte bunun için gidiyorum MHP'den. İşte bunun için terkediyorum sevgilimi. Elveda aşkım benim. Elvada vatanım, toprağım, bağışla beni. Yüksekte dalgalansın bayrağım diye gidiyorum. Kıyamete kadar payidar olsun diye milletim gidiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nden göç ediyorum"
Editör: TE Bilisim