Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 25 Şubat tarihli yazısında CHP'li Muharrem İnce'nin "Ordu'da Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun desteklediği aday kaybetti" sözlerini köşesine taşıdı. Bu yazının ardından CHP'de Ordu İl Başkanlığı seçimlerini az bir farkla kaybeden eski Ordu İl Başkanı Osman Güngör hem Selvi'ye, hem de CHP'li İnce'ye sert tepki gösterdi.

"SİZ PARTİLİ DEĞİLKEN BEN HİZMET VERDİM"

CHP Ordu eski İl Başkanı Osman Güngör, İnce'nin açıklamalarını nezaketsiz ve vicdansız olarak nitelendirerek, "Yandaş medya Hürriyet Gazetesi temsilcisi Selvi'ye verdiğiniz mülakatta Ordu Kongresi'ni de kastederek Sayın Torun'un da kaybettiğinden bahsetmişsiniz. Bu açıklamanızı şahsıma yapılmış bir hakaret olarak sayıyorum. Siz partili değilken, bu partiye 1983 yılından bu yana her kademede hizmet vermiş bir partili olarak bu açıklamanızı nezaketsiz ve vicdansızlık olarak algılıyorum" dedi.

Göngör açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Adaylığım esnasında kimseye baskı yapılmamış olup, eski milletvekili Sayın Yıldız ve il-ilçe başkanı bir çok parti emekçisi ve Sayın Torun'da destek vermiştir. Ayrıca 3 adaylı bir seçim yapılmıştır. Mevcut yönetimin yenilenmesi isteğinin büyük talep görmesi nedeniyle son 10 günde aday olup, az bir oy farkıyla seçim kaybetmiş bulunmaktayım. Ayrıca hiç bir ilçe kongresine müdahale etmeden. Sizin bu konuları AKP medyasına taşıyıp, geçmişten gelen kavgalarınıza bu şekilde malzeme çıkarmanız, parti bilincinizin seviyesini ortaya koymaktadır. Bu günkü gündem iktidardan kurtulmaktır. Sizin yaptıklarınız buna pek uymuyor. Aslında bu zeminden size cevap vermek parti terbiyeme yakışmaz, fakat siz bu yolu bilinçli bir şekilde açmış bulunuyorsunuz. Tavsiyem; kendinizi partiden daha önemli görmemenizdir."

Editör: TE Bilisim