BURSA - AK Partili belediyelerdeki değişim ve dönüşüm kararının ardından, 39 yıllık siyaset ve 24 yıllık belediye görevleri bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Başkan Altepe, önce Siteler ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayan köprüyle 2 bin 200 metrelik dere ıslahını da bünyesinde barındıran toplam 17,5 milyon TL'lik yatırımın açılışı katıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından aynı alanda basın toplantısı düzenleyen Başkan Altepe o beklenen açıklamasını yaptı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADINI KULLANMADI"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açıklamasında özellikle AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını hiç kullanmadı, "liderimiz" dedi. Dedikodu ve şüphe oluşturucak işlerden uzak durduklarını dile getiren Altepe, "Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik" dedi. Seçimlerde elde ettikleri başarıları anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Her girdiğimiz seçimde de zaferle ve oyumuzu arttırarak çıktı. En son 16 Nisan referandumunda da yüzde 53.2 oy ile altı büyükşehirde oy alma başarısını Bursa olarak gösterdik. Allah'a şükür, yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık fakat son günlerde bizim için çok değerli olan, dünya mazlumlarının da tek umudu olan gözbebeğimiz AK Partimizin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, reform ve değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı. Bu duyuruldu ki, bu uygulamanın içinde Bursa da yer alıyor." 

"BİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ"

"Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda Bursa'mıza, hemşerilerimize, ülkeme hizmet imkanının kalmadığı da ortadadır. Bende bu düşüncelerle, bugün itibarı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."
Editör: TE Bilisim